Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: Πόνταραν από αγώνες ποδοσφαίρου μέχρι και στο σκάκι!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το 200 σελίδων πόρισμα του Πρόεδρου της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που αποκάλυψε το μεγαλύτερο κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού στη χώρα μας, το οποίο λειτουργούσε ως “πλυντήριο” μαύρου χρήματος, έχει σίγουρα ομοιότητες, με προηγούμενες υποθέσεις, που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη στην χώρα μας και όλες – σχεδόν – κατέληξαν σε απαλλαγή των κατηγορουμένων, είτε σε παραγραφή των αδικημάτων λόγω παρέλευσης χρόνου.

Στην υπόθεση όμως του νέου κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, μέσω του οποίου “άσπριζε” το μαύρο χρήμα, υπάρχει ένα δυνατό στοιχείο, που αποτελεί το κλειδί, το οποίο διαφοροποιεί την υπόθεση αυτή από όλες τις προηγούμενες, που έφτασαν στη Δικαιοσύνη.

Είναι το πόρισμα Βουρλιώτη, το οποίο φέρεται να καταγράφει με ευκρίνεια… φωτογραφικού φακού τις διαδρομές του μαύρου χρήματος από παράνομα στοιχήματα, στις οποίες εμπλέκονται τουλάχιστον 60 άτομα, μεταξύ των οποίων και ηχηρά ονόματα του ποδοσφαίρου.

Η διαφορά στην νέα υπόθεση, που αποκάλυψε η Αρχή Ξεπλύματος , με όλες όσες έχουν αποκαλυφτεί τα προηγούμενα χρόνια, όπως οι γνωστές ως “μικρό κοριόπολις” και “μεγάλο κοριόπολις”, αλλά και το μεγάλο κύκλωμα στημένων αγώνων, που απασχόλησαν για χρόνια τη Δικαιοσύνη, είναι ότι, τώρα υπάρχουν αποτυπωμένες οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς εταιριών, ή και προσώπων, που λειτουργούσαν ως καμουφλάζ.

Είναι όπως οι κρυφές κάμερες, που αποτυπώνουν τις σκηνές του εγκλήματος και το πρόσωπο του δράστη! Οι υπερσύγρονες ηλεκτρονικές εφαρμογές, που απέκτησε πρόσφατα η Αρχή Ξεπλύματος και τις οποίες έριξε – γιά πρώτη φορά – στη μάχη ο πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είναι ένα υπερόπλο στον πόλεμο, κατά της διαφθοράς του αθλητισμού.

Και αυτό το όπλο δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτο ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος χρεώθηκε την υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που ξέπλενε τα “μαύρα” ποντάροντας όχι μόνον σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά ακόμη και σε αγώνες σκάκι!!!

monobala.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook