ΚΕΔ: “Σωστή η αποβολή του Εραμούσπε”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η φάση που έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ, δικαιώνει τον Τζήλο για την παρέμβαση του από το var.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα monobala.gr: “Ο Εραμούσπε του έκανε φάουλ πριν μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Κώστας Πουλικίδης του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Όμως ειδοποιήθηκε από τον Θανάση Τζήλο ότι έκανε λάθος. Ο διαιτητής VAR τον προέτρεψε να δει ξανά την φάση στο μόνιτορ. Ο Πουλικίδης το έκανε και στην συνέχεια άλλαξε την αρχική του απόφαση και απέβαλε τον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα. Η συγκεκριμένη φάση έχει προκαλέσει προβληματισμό σε αρκετό κόσμο εντός και εκτός διαιτησίας.

Αναφορικά με το ποιος διαιτητής από τους δύο είχε τελικά δίκιο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον Τζήλο, θεωρώντας ότι ο Πουλικίδης έκανε λάθος. Σύμφωνα με την επίσημη ανάλυση της φάσης, ο Εραμούσπε αποστέρησε με αντικανονικό τρόπο προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Γι’ αυτό τον λόγο έπρεπε να αλλάξει το χρώμα της κάρτας.

Το λάθος του Πουλικίδη δεν είναι τραγικό γιατί κοντά στον Εραμούσπε ήταν ο Μπακαδήμας. Το διόρθωσε ο πιο έμπειρος Τζήλος και βοήθησε να εφαρμοστεί τελικά ο κανονισμός. Πάντως η ΚΕΔ δεν αναμένεται να ασχοληθεί περισσότερο με τη φάση και τον διαιτητή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook