Σοϊλέδης: “Nα καθιερωθώ στον Ολυμπιακό”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για τον Αρη Σοϊλέδη που περιμένει τα play off με τον Λεβαδειακό, ωστόσο ονειρεύεται την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, τον Λεβαδειακό, τις αδειοδοτήσεις, την Εθνική και τους προσωπικούς στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σοϊλέδη:

Θεωρείς ότι ο Λεβαδειακός θα καταφέρει να πάρει την άνοδο στη Super League play off;

«Έχουμε έμπειρους παίκτες αρκετοί από τους οποίους έπαιζαν στη Super League πολλά χρόνια. Ο προπονητής μας, ο κ. Παπακώστας, δουλεύει πολύ με όλους στην προπόνηση και μας έχει βοηθήσει να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες για άνοδο μέσω των play off και φυσικά θα τις διεκδικήσουμε».

Οι προσδοκίες σου ενόψει της νέας σεζόν;

«Κοίταξε, ο στόχος μου είναι να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, από εκεί ξεκίνησα, στην ομάδα των Νέων και είμαι οπαδός της. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρξει φέτος κάποια εξέλιξη θα είναι σημαντικό να παίξω στη Super League με τον Λεβαδειακό, εφόσον πετύχουμε την άνοδο φυσικά. Να έχω τη δυνατότητα δηλαδή να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο, που είναι και το ζητούμενο για κάθε ποδοσφαιριστή».

Εχεις δεχτεί κρούση από άλλες ομάδες της είτε Super League είτε της Football League;

«Αν και έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοιο θέμα. Αν υπάρξει, θα το συζητήσω με τον μάνατζέρ μου. Από το να γράφουν κάτι οι εφημερίδες μέχρι να ισχύει στην πραγματικότητα, καμιά φορά υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Είχες κάποια επικοινωνία πρόσφατα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού;

«Δεν έχω μιλήσει καθόλου τον τελευταίο καιρό με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά πάντα περιμένω στο ακουστικό μου».

Ποια είναι η άποψή σου για το θέμα με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων; Θεωρείς ότι είναι ένας τρόπος να γίνει πιο ξεκάθαρο το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν στη σειρά αυτά τα θέματα. Πολλές ομάδες χρωστούν χρόνια – όχι μόνο τώρα – κι αυτό είναι κακό για όλους. Για τοςυ ίδιους τους συλλόγους, αλλά και για τους παίκτες που ταλαιπωρούνται, χωρίς να αισθάνονται σιγουριά. Αν οι σύλλογοι είναι οικονομικά υγιείς θα πάει πιο μπροστά η Football League και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα».

Ποιο είναι το όνειρό σου; Να πάρεις κάποια στιγμή μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού ή να καθιερωθείς στον Ολυμπιακό;

«Ο βασικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό, στο μέλλον, όμως δεν λέω όχι και στο εξωτερικό, αν έρθει ποτέ αυτή η ώρα. Ποιος Έλληνας παίκτης θα μπορούσε να πει όχι σε ένα καλό πρωτάθλημα του εξωτερικού, εκεί όπου οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από άποψη υποδομών;»

Πάμε και στην Εθνική Ελπίδων, της οποίας είσαι μέλος. Πολλοί κάνουν λόγο για μια φουρνιά πολύ καλών παικτών με λαμπρό μέλλον. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

«Έχομε πολύ καλή ομάδα, παρότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχών με τις ομάδες τους. Δείχνουμε ότι είμαστε σε φόρμα και ότι έχουμε δυνατότητες. Τώρα, το αν θα φτάσουμε να έχουμε επιτυχίες στο μέλλον, όπως η σημερινή Εθνική Ανδρών, δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε δυνατότητες να κάνουμε στο μέλλον μια καλή ομάδα».

Από τους συμπαίκτες σου στην Εθνική ποιον ξεχωρίζεις;

«Είναι αρκετοί οι συμπαίκτες μου που έχουν μεγάλες δυνατότητες να κάνουν καλή καριέρα στο μέλλον. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που τώρα είναι στην Εθνική Ανδρών είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα επιτυχίας νέου ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι έπαιξε ημιτελικά Champions League με τη φανέλα της Σάλκε τα λέει όλα! Πιστεύω ότι θα πρέπει να δείχνουν οι ομάδες στην Ελλάδα μεγαλύτερη προσοχή στους νεαρούς παίκτες, όπως σε όλα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook