Έγινε 87 ο ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σαν σήμερα πριν από 87 χρόνια δημιουργήθηκε η ιδέα του ΠΑΟΚ!

Σαν σήμερα πριν από 87 χρόνια δημιουργήθηκε η ιδέα του ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποτελεί την ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», ο οποίος ιδρύθηκε το 1875 στην καρδιά της Πόλης, το Πέρα.

Με αφορμή αυτό η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της το πρώτο καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 20 Απριλίου 1926.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.

Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822). Ακριβώς πριν από 87 χρόνια σαν σήμερα…

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος)».