Τσακογιάννης:«Συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων»!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «ισχυρός άντρας» της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.

Ο δεύτερος από τους δέκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα με τα στημένα παιχνίδια που δεν αφέθηκε ελεύθερος είναι ο Γιώργος Τσακογιάννης. Ο «ισχυρός άντρας» της Ηλιούπολης κρίθηκε προφυλακιστέος από τον 9ο τακτικό ανακριτή.

Ο κ. Τσακογιάννης στην απολογία του αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Μάλιστα υποστήριξε ότι ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια σαν αυτές που του καταλογίζονται.

Κάθε κατηγορία προς το πρόσωπό του αρνείται ο Γιώργος Τσακογιάννης. Ο «ισχυρός άντρας» της Ηλιούπολης αρνείται κάθε εμπλοκή του στα στημένα παιχνίδια.

Το σημαντικότερο μέρος από το υπόμνημα που κατέθεσε στον 9ο ανακριτή ο κ. Τσακογιάννης:

«Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνυει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του.

Στο υπόμνημα του κ. Τσακογιάννης χαρακτηρίζει τις τηλεφωνικές συνομιλίες «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ τονίζει πως δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό.