Κρίνεται όλη η χρονιά σε δύο αγώνες για την ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τα όσα οικονομικά προβλήματα έχει η ΑΕΚ, δεν είναι κρυφό στην Ένωση πως στα δύο ματς με την Ντιναμό παίζει το… μέλλον της.

Με τα όσα οικονομικά προβλήματα έχει η ΑΕΚ, δεν είναι κρυφό στην Ένωση πως στα δύο ματς με την Ντιναμό παίζει το… μέλλον της.

Ο δικέφαλος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και στην διοίκηση της ομάδας περιμένουν προβλεπόμενα έσοδα προκειμένου να “ανασάνουν” και να αρχίσουν να καλύπτουν τρύπες. Στην σημαντικότερη ίσως πηγή εσόδων που προσβλέπουν στην ΑΕΚ, είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπορεί να υπάρχει το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας χρονιάς (στα 3 εκ +μπόνους), μπορεί να υπάρχουν τα διαρκείας, που πάνε για αρνητικό ρεκόρ (ούτε 8000), αλλά η συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Στα 4 εκ και ανεβαίνει…

Έσοδα στην ομάδα δεν υπάρχουν, μέτοχοι (και αμέτοχοι) τα έχουμε ξαναπεί δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, οπότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να βλέπει στο μέλλον χωρίς Ευρώπη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ για τα περσινά χρήματα που έδωσε στις ομάδες για τη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης, ο δικέφαλος έβαλε στα ταμεία του περίπου 2.400.000 χωρίς να υπολογίζονται τα τηλεοπτικά αλλά και τα εισιτήρια.

Εάν υπολογίσεις και τα συγκεκριμένα δεδομένα, τότε η ΑΕΚ φτάνει στα 4 εκ. και φυσικά μπορεί το συγκεκριμένο ποσό να αυξηθεί κατά ένα εκ. εάν προκριθεί από τους ομίλους ή και νωρίτερα εάν υπάρξει κάποιος αποκλεισμός άλλης Ελληνικής ομάδας, καθώς θα μοιραστεί τα χρήματα του pool της ΟΥΕΦΑ για την χώρα μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όπως θα γίνει τώρα με τον Ολυμπιακό από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

Το ενδεχόμενο του αποκλεισμού δεν το συζητάμε και δεν τον αναλύουμε καθόλου γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση οι επιπτώσεις στην ομάδα μπορεί να είναι από δυσάρεστες ως και καταστροφικές.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook