Transfer Stories: Έρικσεν όπως Νουαφόρ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο παιχνίδι της Δανίας με την Φινλανδία επανάφερε στις μνήμες των φιλάθλων του ΟΦΗ το ανάλογο περιστατικό με τον Τζο Νουαφόρ σε παιχνίδι με τους Λύκους όπου κινδύνευσε η ζωή του αλλά και η ποδοσφαιρική καριέρα του.

Ο Νουαφόρ φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ για 4 χρόνια (2004-2008) και σε αυτήν την τετραετία έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της εξέδρας. Πέτυχε αρκετά γκολ, ένα εξ αυτών ήταν σχεδόν από το κέντρο κόντρα στην ΑΕΚ όμως ένα από τα πιο καθοριστικά, αν όχι το πιο καθοριστικό, ήταν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό το 2006 ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη που ισοδυναμούσε με παραμονή στην κατηγορία.

Το 2004 ο Νιγηριανός επιθετικός, αφού πέρασε ένα εξάμηνο στον Πύργο φορώντας την φανέλα του Πανηλειακού, επιστρέφει στο Ηράκλειο – λεπτομέρειες παρακάτω – και σε ένα από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της περιόδου 2004 – 2005 ο Γιάννης Χατζηνικολάου τον χρησιμοποιεί στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στους Λύκους. Ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη ο Τζο Νουαφόρ αισθάνεται αδιαθεσία και πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Ο επιθετικός του ΟΦΗ έχει αισθανθεί δυσφορία ενώ άμεση είναι η παρέμβαση του ιατρικού τιμ της ομάδας με τον Νουαφόρ να γίνεται αλλαγή. Με την επιστροφή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο η πρώτη διάγνωση δείχνει να είναι έτοιμη να βάλει φρένο στην ποδοσφαιρική του καριέρα: Μεγαλοκαρδία και πλέον κανείς δεν γνωρίζει αν ο Νιγηριανός επιθετικός πρόκειται να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Το 2015 ο παλαίμαχος, πλέον, ποδοσφαιριστής είχε μιλήσει στο athleticradio.gr και έδειξε πως δεν ξέχασε ποτέ την τετραετία που φόρεσε την φανέλα του Ο ΦΗ: Για εμένα ο ΟΦΗ παραμένει η καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκα στην καριέρα μου. Έζησα μια αξέχαστη εμπειρία» μας λέει αρχικά και συνεχίζει: «Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Κρήτη και την ομάδα. Από τον πρόεδρο Παντελή (σημ. Μυριοκεφαλιτάκη) μέχρι τον φροντιστή Δημήτρη (σημ. Παπυράκη). Όλοι με έκαναν να νιώθω σαν μια οικογένεια, με υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω. Θα επέλεγα τον ΟΦΗ από οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Η αγάπη μου για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του είναι μεγάλη και οι φίλαθλοι βρίσκονται μέσα στην καρδιά μου. Θα εκτιμώ για πάντα την βοήθεια, την αγάπη και την υποστήριξη που μου έδιναν όσο ήμουν εκεί. Εύχομαι να επιστρέψω κάποτε στον ΟΦΗ αλλά μόνο ο Θεός γνωρίζει πότε και πως. ΟΦΑΡΑ για μια ζωή, Θύρα 4 Snakes»!

joe

Ο Νουαφόρ δίνει τον μεγάλο αγώνα και επιστρέφει στην δράση μετά από 40 ημέρες. Κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στις 23 Οκτωβρίου 2004 όταν και μπαίνει στο γήπεδο και σκοράρει δείχνοντας την καρδιά του! Ένας πανηγυρισμός που έμελλε να τον ακολουθήσει όλη εκείνη την χρονιά αφού κάθε φορά που πετύχαινε γκολ έδειχνε την καρδιά του.

263211

Πλέον ο Νουαφόρ έχει μπει στην καρδιά των φιλάθλων του ΟΦΗ και για τέσσερα χρόνια θα πυροβολεί τις αντίπαλες εστίες.

Ήρθε στο Ηράκλειο αλλά… υπέγραψε στον Πανηλειακό

Το όνομα του Τζο Νουαφόρ μπαίνει στο ρεπορτάζ τον Γενάρη του 2004. «Παίρνει Νουα-φορ» είναι ο τίτλος της «Πατρίδας» τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ενώ τα ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι ο Νιγηριανός επιθετικός, 21 χρονών τότε, έρχεται στο Ηράκλειο, από την Κύπρο και την Δόξα Κατοκωπιάς που αγωνιζόταν, για να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ.

Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και ενώ στον ΟΦΗ περιμένουν το Νουαφόρ στο Ηράκλειο, μαθαίνουν από τις εφημερίδες ότι ο Νιγηριανός επιθετικός πάει στον Πύργο για να υπογράψει συμβόλαιο στον Πανηλειακό, ως αντάλλαγμα της μεταγραφής του Βύντρα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα με την μεταγραφή του Νουαφόρ, ο Πανηλειακός παίρνει και τον Χρυσάφη από τον ΟΦΗ που βρίσκεται να χάνει δύο ποδοσφαιριστές μέσα σε λίγα 24ωρα.

229266

Από τον ΟΦΗ θα φύγει το καλοκαίρι του 2008 και θα επιστρέψει στην Κύπρο όπου θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας. Ωστόσο εκεί θα μείνει μία χρονιά και στην συνέχεια θα γυρίσει – κυριολεκτικά – ολόκληρο τον κόσμο!

Joseph_Nwafor

Θα παίξει στο Ισραήλ και την Χακόα Ραμάτ Γκαν, στην Μαλαισία και τους Dolphins FC, στο Περού και την Union Comercio αλλά και στο Βιετνάμ στην Becamex Binh Duong φτάνοντας μέχρι και την Μαλαισία και τους Dolphins FC.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook