Ζλατιλίδης: “Είμαστε ΟΦΗ και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε ματς”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΟΦΗ, Δημήτρης Ζλατιλίδης , μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την αήττητη πορεία της ομάδας στην φετινή Α2, την δύσκολη συνέχεια αλλά και τον κόσμο του ΟΦΗ.

Η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ φέτος έχει θέσει ψηλά τον πήχη και είναι φτιαγμένη για… μεγάλα πράγματα.

Το ξεκίνημα της ομάδας της πόλης μας στον α΄υποόμιλο του Α΄ομίλου της Α2 είναι ιδανικό με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς ενώ ακολουθούν δύο ματς “φωτιά” με Πανερυθριακό εκτός την Τετάρτη και ΑΕΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΒΑΚ το Σάββατο.

Ο προπονητής της Κρητικής ομάδας,  Δημήτρης Ζλατιλίδης , μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την πορεία της ομάδας, την δύσκολη συνέχεια και τον κόσμο του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε o Δημήτρης Ζλατιλίδης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το αήττητο ξεκίνημα της ομάδας στην Α2

«Έχουμε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά και πρέπει σε κάθε ματς να αποδεικνύουμε οτι πάμε για την άνοδο. Σε κάθε αγώνα δίνουμε εξετάσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Έχουμε κάνει το 4/4 και συνεχίζουμε. Όλα βέβαια θα κριθούν στα τέλη του Μάρτη. Υάρχει ακόμα μακρύς δρόμος. Θέλουμε στο τέλος να είμαστε η μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβει. Δυνατός είναι ο Εθνικός από τους άλλους ομίλους ενώ υπάρχουν και οι Αρης, Νίκη Αιγινίου”.

Για την συνέχεια

“Την Τετάρτη έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Πανερυθριακό στην Αθήνα. Και μετά έχουμε την ΑΕΚ στο ΒΑΚ. Είμαστε τιμωρημένοι αν και έχουμε κάνει ένσταση για να παίξουμε με κόσμο το Σάββατο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η απόφαση ή αν θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών.  Σε κάθε περίπτωση θέλουμε την νίκη. Όπως και σε κάθε ματς. Τα δύο αυτά ματς είναι καθοριστικά κόντρα σε καλές ομάδες. Μπορούμε όμως να κάνουμε το “2 στα 2″. Είμαστε ΟΦΗ και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε ματς”.

Για τον φετινό ΟΦΗ

“Είμαστε πολύ δυνατή ομάδα με καλό ρόστερ με έμπειρους παίκτες με πολυετή παρουσία στην Α1. Υπάρχει ένα κράμα Κρητικών με Βορειοελλαδιτών. Και έγινε και το…πάντρεμα με την περυσινή ομάδα. Μπορούμε να βελτιωθούμε και άλλο. Υπάρχει δέσιμο ενώ τα ταξίδια με το καράβι μας κάνουν πιο… ομάδα και μας φέρνουν κοντά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Το καλοκαίρι συζητήσαμε με την διοίκηση και θέσαμε ψηλά τους στόχους. Έχουμε κόσμο και δυναμική. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα δένεται καλύτερα”.

Για τον Κ. Δανδάλη

“Η ομάδα πέρυσι έμεινε στην Α2 και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Υπάρχει ένα πλάνο και ένας κοινός τρόπος σκέψης. Ο κ. Δανδάλης είναι 16 χρόνια στον χώρο και γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα. Το στηρίζει και το αγαπά. Τον ξέρω και ως παίκτης και ως προπονητής. Έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα και οτι προσφέρει τα πάντα στον ΟΦΗ”.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ

“Είναι “καυτός”. Είναι ποδοσφαιρικός αφού στο Ηράκλειο δεν είναι τόσο διαδεδομένο το βόλεϊ. Ο κόσμος έρχεται και μεις θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να έρθει μαζικά και στην συνέχεια με την πορεία μας. Είναι δίπλα μας. Δεν έχουμε παράπονο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να του δώσουμε χαρά”.

Για το αν μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει των υποχρεώσεων αν τελικά ανέβει στην Α1

“Το δύσκολο είναι να ανέβουμε στην Α1 αφού μετά θα μείνουμε εκεί. Το Ηράκλειο μπορεί να έχει ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Όλα είναι θέμα σωστής οργάνωσης και προγραμματισμού. Έχει δυναμική, πλάνο και όραμα. Υπάρχει κόσμος. Όλα είναι υπέρ μας”.

Για τον α΄υποόμιλο του Α΄ομίλου της Α2

“Έχει δυνατές ομάδες. Από τις Κρητικές ομάδες ο ΣΦΠΧανίων είναι δυνατός. Έχει κερδίσει την ΑΕΚ και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Ο ΟΠΕΡ έχει αδυναμίες και είναι χαμηλά. Θα γίνει πάντως “μάχη” και στην ουρά και στην κορυφή. Υπάρχουν ισάξιες ομάδες και το επίπεδο είναι υψηλό. Όλοι πάντως θέλουν να μας κερδίσουν γιατί θεωρώ οτι έχουμε την καλύτερη ομάδα”. Φέτος είναι πιο δύσκολη κατηγορία από πέρυσι”.

Για το αν παρακολουθούν και τα άλλα τμήματα του ΟΦΗ

“Πηγαίνουμε στα ματς του μπάσκετ ενώ πήγαμε, παρά την βροχή, σχεδόν όλοι μαζί και στο ματς του ποδοσφαίρου του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μία οικογένεια. Και όταν μπορούμε στηρίζουμε όπου παίζει ο ΟΦΗ”.