Ο Δημήτρης Ζλατιλίδης στο Gentikoule

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O τεχνικός της ομάδας βόλει του ΟΦΗ μιλάει στο Gentikoule για τις  έξι τελευταίες αγωνιστικές και εκφράζει την πίστη του ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.

Η φετινή σεζόν για το βόλεϊ του ΟΦΗ κάθε άλλο παρά τυχερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο τραυματισμός του Τζελάτη, στο ματς κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, η αποχώρηση του βασικού του πασαδόρου, Χαριτωνίδη καθώς και άλλοι τραυματισμού που «πλήγωσαν» το σύνολο του Δημήτρη Ζλατιλίδη, έχουν κάνει την ομάδα να παλεύει να τόσο με τα θηρία του 1ου υποομίλου, όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Παρ’ όλα αυτά ο τεχνικός του ΟΦΗ σε δηλώσεις του στο Gentikoule παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος, λέγοντας ότι ακόμα και τώρα η τύχη της ομάδας κρέμεται από τα χέρια των παικτών του, καθώς αν παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και σοβαροί στα έξι ματς που απομένουν τότε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου

Κόουτς απομένουν έξι αντίπαλοι για να καταφέρει ο ΟΦΗ να πραγματοποιήσει το στόχο του, ο οποίος είναι  είσοδος του στα μπαράζ ανόδου. Πρώτος είναι ο Πανιώνιος, ο οποίος έρχεται στο ΒΑΚ (Σάββατο 10/2, 16:00). Μπορεί η ομάδα σου να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει να ελπίζει;

«Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα παρουσιαστεί ο Πανιώνιος, γιατί έχει κάποιες ελλείψεις. Δεν παύει όμως να είναι μια καλή ομάδα. Από τη Νέα Σμύρνη είχαμε περάσει εύκολα σχετικά με 3-0 αλλά τότε και εμείς ήμασταν άλλη ομάδα. Τώρα έχουμε και εμείς τις ελλείψεις μας. Είμαστε μέσα στην έδρα μας, θεωρώ ότι δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα κάνουμε ένα καλό ματς να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα».

Σαν έδρα το ΒΑΚ παραμένει δυνατή, παρά  την απουσία των φιλάθλων της;

«Αποδεικνύεται αρκετά δυνατό. Χάσαμε μερικά παιχνίδια εδώ μέσα και αυτό γιατί άλλαξε η ομάδα μας αρκετές φορές μετά τους τραυματισμούς και τη φυγή του πασαδόρου μας. Οπότε παρουσιαστήκαμε κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος με διαφορά πρόσωπα, όπως και οι αντίπαλοι μας ήρθαν εδώ μέσα με διαφορετικό σύνολο από αυτό που αγωνίζονταν στην έδρα τους. Προς το παρόν καλά τα πάμε μέσα στο σπίτι μας. Τώρα όσον αφορά το Σάββατο (10/2) θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε να πάμε στην Πάτρα μετά και να προχωρήσουμε».

Η ομάδα κλονίστηκε μετά τον τραυματισμό του Τζελάτη και την αποχώρηση του Χαριτωνίδη; Και αν ναι πως κατάφερες να το διαχειριστείς;

«Βέβαια! Όλοι κλονίζονται από αυτό. Από την διοίκηση, από τον προπονητή, μέχρι και τους παίκτες που παίζουν. Χάνοντας τον Τζελάτη, χάνοντας τον Χαριτωνίδη, χάνοντας τον Καπίρη για αρκετά παιχνίδι κάναμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση και καταφέραμε να κάνουμε την ομάδα από την αρχή. Θεωρώ ότι καταφέραμε και παρουσιάσαμε ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο. Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι πρέπει να συνεχίσουμε όπως είμαστε και όταν το καταφέρουμε αυτό προχωράμε».

Ποιοι είναι οι έξι αντίπαλοι του ΟΦΗ, εύκολοι να τους προσπεράσεις;

«Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα, έχει τα προβλήματα της και αυτή μιας και φύγανε παίκτες πρωτοκλασάτοι που είχε, ξεκίνησε με άλλες βλέψεις και κατέληξε αλλού, αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική η δύναμη της. Πάραυτα είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Μας κυνηγάει στη βαθμολογία, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να την περάσουμε».

Σαν όνομα είναι δυνατός ή και σαν σύνολο;

«Το όνομα δεν παίζει ρόλο αυτό. Όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο».

Οι υπόλοιποι πέντε;

«Ο Απόλλωνας ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί. Απλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Πάτρα. Πρέπει και εκεί να παρουσιαστούμε σοβαροί. Αυτοί δεν έχουν να χάσουν κάτι.

Η Kέρκη είναι δυνατή στην έδρα της. Επειδή είναι δύσκολο να προσεγγίσεις εκεί και να παίξεις. Και εμείς που πήγαμε εκεί είναι ολόκληρη διαδικασία το ταξίδι. Να αλλάξεις δύο αεροπλάνα να πάρεις λεωφορείο. Εντός έδρας είναι καλή ομάδα, εκτός έδρας δεν αγωνίζονται όλοι οι παίκτες της.

Η Ερυθραία είναι νεανική ομάδα. Ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρώ ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την περίοδο του ομίλου. Οι παίκτες της είναι όλα νέα παιδιά πολλά υποσχόμενα. Καλή ομάδα.

Η Καλαμάτα 80 μπήκε σε μπελάδες. Παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία μετα τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Αποτελείται όμως από έμπειρους παίκτες. Καλούς παίκτες που αν παίξουν όλοι μαζί είναι ένα πολύ καλό σύνολο. Και αυτή όμως έχει τα δικά της θέματα. Παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα κάθε αγωνιστική. Δεν είναι πολύ δεμένη ομάδα.

Το πρώτο ματς μετά τις γιορτές κόντρα στην Ολυμπιά, έχοντας τις απώλειες δεν τα καταφέραμε. Είναι καλή ομάδα. Έχει τον Στάθη Ντονά, ο οποίος είναι ένας καλός παίκτης, έχει παίξει στον Παναθηναϊκό και έχει μια οντότητα έχει ένα νέο παιδί, τον Ράπτη, ο οποίος θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ, θα το ακούσουμε το όνομα του τα επόμενα χρόνια. Στην έδρα τους είναι καλοί. Θέλει πολύ μεγάλο αγώνα για να κερδίσουμε».

Θεωρείς ότι ο ΟΦΗ μπορεί να τα καταφέρει και να πετύχει τον στόχο του;

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε απλά εγώ θέλω να το βλέπω παιχνίδι με το παιχνίδι. Πρώτα να δούμε πως θα καταφέρουμε να επικρατήσουμε του Πανιωνίου, μετά να ετοιμαστούμε να πάμε στην Πάτρα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα το βλέπουμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook