Ζλατιλίδης: “Θα φέρουμε παίκτες που θα κάνουν την διαφορά”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για την μεγάλη άνοδο στην πρώτη κατηγορία αλλά και για τους στόχους της νέας χρονιάς μίλησε στον Athletic Radio 104.2 ο προπονητής βόλεϊ του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Derby” και αναφέρθηκε για την φετινή δύσκολη χρονιά που έφερε τον ΟΦΗ στην πρώτη κατηγορία, ενώ τόνισε πως θα γίνουν μεταγραφές σημαντικές για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φετινό πρωτάθλημα στο βόλεϊ: “Ένα δύσκολο πρωτάθλημα με συνεχόμενο παιχνίδια κάθε Σ.Κ. αλλά το κρατήσαμε μέχρι τέλος και εμφανιστήκαμε στα παιχνίδια νοκ αουτ όσο δυνατότερος που μπορούσε. Τους κερδίσαμε όλους χάσαμε μόνο στην Ρόδο, στον Πανιώνιο στην κ.δ. Η ομάδα έπρεπε να κερδίζει κάθε Σ.Κ. ήταν δύσκολο γιατί ο κάθε ένας θέλει να κερδίζει τον ανώτερο. Πρέπει να πας 100% σε όλα τα ματς”.

Για το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς: “Θα είμαστε σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, 11 ομάδες και και θα πέσουν τρεις. Οπότε για να είμαστε στις ομάδες που θα σωθούν πρέπει να έχουμε καλό σύνολο. Υπάρχουν αρκετά καλές ομάδες και ιστορικές, οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλή ομάδα για να είμαστε 4οι από το τέλος. Στόχος θα είναι η παραμονή και θα παλέψουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά με σωστές κινήσεις και με μεθοδικότητα θα τα καταφέρουμε”.

Για τις μεταγραφές: “Ο σκοπός ήταν να πάρουμε παίκτες που έχουν βιογραφικό, έτσι ώστε να βοηθήσουν την ομάδα. Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση και ο Τσούλασιτς έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Το στοίχημα είναι να προσαρμοστεί στον τόπο μας για να προσφέρει αυτά που μπορεί. Προσπαθούμε να έχουμε αυτή την οπτική στα μέτρα του δυνατού, αφού ο οικονομικός παράγοντας είναι πάνω από όλα. Θα ρθουν τέσσερις ξένοι και θέλουμε να είναι τέτοιου είδος.

Για το ρόστερ της νέας χρονιάς: “Θα έχουμε 14 παίκτες τη νέα χρονιά. Θα μείνουν 5 με 6 παίκτες από το φετινό ρόστερ και θα φέρουμε παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά για να πετύχουμε το στόχο μας”.

Για τις εμπειρίες από την Α1: “Γνωστή για εμένα ως παίκτης και όχι σαν προπονητής. Είναι μεγάλη επιτυχία για εμένα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε το ΒΑΚ έδρα νομίζω θα τα καταφέρουμε και θα είναι αυτή η έδρα μας. Πληρή τις προϋποθέσεις θα γίνουν εργασίες και πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε αυτή έδρα”.

Για την προετοιμασία:Τέλη Οκτώβρη θα αρχίσει το πρωτάθλημα και εμείς θα αρχίσουμε 17-18 Αυγούστου την προετοιμασία μας. Έχουμε χρόνο θα επιλέξουμε τους παίκτες που πρέπει, να φτιάξουμε το γήπεδο και μετά θα  κοιτάξουμε να φέρουμε και τον κόσμο κοντά με τα διαρκείας και να γνωρίσει το άθλημα”.

Για τις επιτυχίες του ΟΦΗ σε όλα τα αθλήματα: “Ο οργανισμός ΟΦΗ έχει πολύ καλή λειτουργία και φέτος έγινε η κορύφωση, αφού όλα τα τμήματα έκαναν επιτυχίες και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Είναι καλό και για το κοινό που μπορεί να βλέπει πολλά σπορ σε υψηλό επίπεδο”.

Το σχόλιο του για τον κόσμο: “Ο κόσμος μας στήριξε και μέσα στην Αθήνα ήρθαν φίλαθλοι και μας βοήθησαν. Σιγά σιγά με την πορεία μας όλο και περισσότεροι να ανακαλύψουν το δικό μας άθλημα και παράλληλα με τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ να έχουμε και άλλη επιλογή για τον κόσμο”.

Για τα πιστεύω του με την ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ:Με σωστή δουλειά και καλές κινήσεις πίστευα ότι μπορεί να γίνει και να ρθει η άνοδος και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά όπως είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Αυτό θέλει υπομονή και προσοχή στις ακαδημίες για να έχουμε και αθλητές από την δική μας ακαδημία”.

Για την ζωή του ίδιου στο νησί μας: “Εδώ είναι η ζωή μου οι φίλοι μου. Είναι το σπίτι μου εδώ πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Έχω πει ότι θα είμαι πάντα εδώ για να βοηθήσω τον ΟΦΗ. Έχω πάρει πράγματα από την ομάδα που δεν είχα πάρει αλλού και αυτό είναι αμφίδρομο. Ο ΟΦΗ είναι βαθιά μέσα μου πια”.

Το μήνυμα για τον κόσμο του ΟΦΗ: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα δώσει χαρές στον κόσμο του ΟΦΗ, του Ηρακλείου. Πιστεύω να πάνε όλα καλά για το σωματείο μας και να πετύχουμε τους στόχους μας”.