Αβέβαιη η συνέχεια της Volley League

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την διενέργεια τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την φετινή σεζόν της Volley League, ανακοίνωσε η ΕΣΑΠ, με φόντο την προσεχή Δευτέρα (23/3).

Όπως αναφέρει η ενημέρωση:

Τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Volley League μετά και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με τις προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Θα συζητηθούν οι περιπτώσεις της νέας αναβολής του πρωταθλήματος, εναλλακτικά σενάρια σύντμισης της αγωνιστικής σεζόν αλλά και οι επιπτώσεις πιθανής ματαίωσης.

Επίσης με πρωτοβουλία του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρντώρου ξεκίνησαν επαφές με τις διοικήσεις των λιγκών του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και δημιουργίας κοινής γραμμής αντιμετώπισης του προβλήματος σε συνεργασία πάντα με την αθλητική ηγεσία. Επίσης η ΕΣΑΠ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις ευρωπαϊκές λίγκες του βόλεϊ για το ενδεχόμενο παράτασης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι 15 Ιουνίου 2020.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία όλων των σωματείων- ΤΑΑ του Πρωταθλήματος μας, αλλά και γενικότερα των ανθρώπων του επαγγελματικού βόλεϊ, σε σχέση με την πορεία που έχει πάρει τις τελευταίας ημέρες η πανδημία του κορονοϊού και των συνεπειών του.

Με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ μας υιοθετήσαμε την γραμμή όλης της αθλητικής οικογένειας και αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας του πρωταθλήματος μας έως και την 22-3-20, με δεδομένο ότι η αναστολή αυτή ήδη είναι οριακή σε σχέση με την φυσιολογική συνέχιση του πρωταθλήματος και την λήξη αυτού σύμφωνα την ισχύουσα προκήρυξή του και τους Κανονισμούς του .

Ωστόσο, όπως διαμορφώνεται, πλέον , η κατάσταση, πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε μέχρι τις 23/03/2020 σε ρυθμούς κανονικότητας και ομαλότητας καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες ,με αποτέλεσμα να αποτελεί “κοινό μυστικό” ότι θα υπάρξει ανάγκη για νέα παράταση της αναστολής των αθλητικών εκδηλώσεων (άγνωστο για πόσο, ακόμα, χρονικό διάστημα) δεδομένο που με βάση τις εναπομένουσες αγωνιστικές και το τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της VOLLEYLEAGUE, καθιστά πολύ δύσκολη, αν όχι μαθηματικά αδύνατη την ολοκλήρωσή του μέσα στα χρονικά όρια που μας ορίζει η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίες Βόλεϊ και τα οποία -κατ΄απώτατο χρόνο- τοποθετούνται στις 15 Μαίου 2020.

Εάν μέχρι τότε δεν έχουμε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα μας όλοι οι αλλοδαποί αθλητές μας αποδεσμεύονται αυτομάτως βάσει διεθνών κανονισμών καθώς λήγουν τα διεθνή πιστοποιητικά μετεγγραφής που τους συνδέουν με τις ομάδες -μέλη μας».