Φλαούνας και επίσημα στον ΟΦΗ: “Είναι ομάδα με μεγάλη δυναμική και ιστορία”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Άκη Φλαούνα που αναλαμβάνει τα ηνία του τμήματος βόλεϊ ενόψει της δεύτερης συμμετοχής του στην Volley League.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο ofierasitechnis.gr ο Άκης Φλαούνας, ανέφερε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα. Ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κρήτη και έχει μεγάλη δυναμική. Θα πατήσουμε σε αυτό που έχει χτίσει η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, με την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει ο πρόεδρος. Τα πράγματα είναι δύσκολα, λόγω της πανδημίας, αλλά ο ΟΦΗ έχει ιστορία και όνομα και μπορεί να κάνει κάτι καλό. Με προσεκτικές επιλογές, θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να συσπειρωθεί και να αγαπήσει το βόλεϊ του ΟΦΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ

Ενας προπονητής με μεγάλες εμπειρίες στο Ελληνικό βόλει, που κέρδισε το Λίγκ Καπ με την ΑΕΚ το 2014, θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τον ΟΦΗ, στη δεύτερη του χρονιά στην Volley League.

Ο Ακης Φλαούνας βρέθηκε στο Ηράκλειο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη και έδωσαν τα χέρια.

Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, για να ξεκινήσει το σχεδιασμό της ομάδας.

Ο Ακης Φλαούνας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, αλλά έχει καταγωγή απο την Καλαμάτα.

Είναι γέννημα-θρέμμα της ομάδας του Πανελληνίου απο την οποία ξεκίνησε σαν παίκτης και έφτασε μαζί του μέχρι και την Α1 βόλει.

Αγωνιζόταν στην θέση του ακραίου και στη θέση του λίμπερο.

Στην μεγάλη κατηγορία, έχει αγωνιστεί ακόμη με τον Παράδεισο Αμαρουσίου, τον Εσπερο Καλλιθέας και τον Φοίνικα Σύρου, αλλά και σε αρκετές ακόμη ομάδες, σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Σαν προπονητής επίσης, έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες, αλλά η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το μοναδικό τίτλο του ανδρικού τμήματος βόλεϊ της ΑΕΚ, το Λιγκ Καπ 2014.

Εχει πετύχει επίσης δυο ανόδους με την ΑΕΚ στην Α1 κατηγορία και μια στην Β’ Εθνική.

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.