Με Ολυμπιακό και Κηφισιά ο ΟΦΗ στο League Cup

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στις 10 Οκτωβρίου θα αρχίσει το Λιγκ Καπ  βόλει “Νίκος Σαμαράς” της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο ΟΦΗ τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με Ολυμπιακό και Κηφισιά.

Οι αναμετρήσεις του τρίτου ομίλου θα πραγματοποιηθούν στα Αντίκυρα Βοιωτίας εφόσον το τοπικό γυμναστήριο πληροί τις προϋποθέσεις αγώνων της διοργάνωσης. Αναλυτικά οι τρεις όμιλοι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΟ, Ηρακλής, Φίλιππος Βέροιας
Β’ OMIΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου, Μίλων, Παμβοχαϊκός
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Κηφισιάς, ΟΦΗ

Η (διαδικτυακή) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. αποφάσισε ότι θα προκριθούν στο φάιναλ-4 οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και η 2η ομάδα του Β’ ομίλου. Εφόσον αγωνιστούν εννέα (9) ομάδες στο Λιγκ Καπ, στο φάιναλ-4 θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και η καλύτερη 2η ομάδα των τριών ομίλων.

Εφόσον υπάρξει ζήτημα μη διεξαγωγής αγώνων της Α’ φάσης στο φάιναλ-4 θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της σεζόν 2019-20 που είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας με έδρα την Αθήνα.

Επίσης αποφασίσθηκε η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, η οποία οριοθετήθηκε για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020. Συμφωνήθηκε να μην γίνει διακοπή του πρωταθλήματος την περίοδο που θα αγωνίζονται οι Εθνικές ομάδες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εάν σε κάθε ομάδα υπάρχουν μέχρι δύο διεθνείς αθλητές.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις διακοπής και αναβολής του πρωταθλήματος σε περίπτωση που βρεθούν αθλητές θετικοί στον COVID-19.”