Αντιστάθηκε στα δύο σετ και υπέκυψε ο ΟΦΗ στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, του οποίου και επικράτησε με 1-3.

Με φόρα μπήκε ο Δικέφαλος στο πρώτο σετ παίρνοντας διαφορά πέντε πόντων (7-12) αναγκάζοντας τον Κώστα Δεληκώστα, να πάρει τάιμ άουτ, βλέποντας πως η ομάδα του δυσκολεύεται να ανταποκριθεί απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Με όπλο το καλό σερβίς του ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρεις άσους στα μισά του πρώτου σετ, με το σκορ να φτάνει στο 8-14. Με σχετική ευκολία η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι κατέκτησε το πρώτο σετ με 18-25, πετυχαίνοντας πέντε άσους και δεν βρήκε ιδιαίτερα αντίσταση από τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο σετ δεν ξεκίνησε το ίδιο ιδανικά με το πρώτο, μιας και ο ΟΦΗ βρέθηκε να προηγείται με 4-1. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε και επέστρεψε στο σετ, κάνοντας ένα επιμέρους σερί 2-5, φτάνοντας το σκορ στο 6-6. Ο Δικέφαλος, όχι μόνο επέστρεψε, αλλά προσπέρασε με 9-13 στο δεύτερο σετ, αναγκάζοντας και πάλι τον Δεληκώστα να πάρει τάιμ άουτ, διότι έβλεπε να χάνεται ένα ακόμη σετ. Ο ΟΦΗ δείχνοντας πείσμα δεν παράτησε το παιχνίδι και με δύο διαδοχικούς πόντους μείωσαν τη διαφορά στο 14-18. Ο ΠΑΟΚ τελικώς ήταν ο νικητής του δεύτερου σετ με 19-25, βάζοντας τις βάσεις για ένα σημαντικό «διπλό» στην Κρήτη.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ, με το σκορ να πηγαίνει πόντο-πόντο στην αρχή (7-7). Ο ΟΦΗ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο τρίτο μέρος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να βγάζει αντίδραση και να παίρνει το προβάδισμα με 11-13. Με τρομερή αντεπίθεση στα μισά του τρίτου σετ ο ΟΦΗ πήρε κεφάλι στο σκορ, προσπερνώντας με πέντε πόντους (21-16) και τελικώς κέρδισε το σετ με 25-20.

Η εκκίνηση του ΠΑΟΚ στο τέταρτο σετ ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους με τους παίκτες του Μιλενκόσκι να παίρνουν προβάδισμα τριών πόντων (4-7), θέλοντας να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στα μισά του σετ με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά με επτά πόντους (10-17). Ο Δικέφαλος κέρδισε τελικά με 1-3 σετ με 13-25 στο Ηράκλειο της Κρήτης, παίρνοντας μία ακόμη νίκη στη Volley League.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: 1-3

Τα σετ: 18-25, 19-25, 25-20, 13-25

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook