Καλή εμφάνιση από τον ΟΦΗ στο πρώτο φιλικό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι για την σεζόν 2023-24, που θα τον βρεί στην Pre League, με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, ο ΟΦΗ, κέρδισε την ομάδα του ΟΠΕ Ρεθύμνου, στο κλειστό του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού κέντρου με 3-0 σετ (25-9, 25-14, 25-12).

Οι δυο ομάδες, έπαιξαν και ένα ται-μπρέικ, το οποίο βρήκε νικητή τον ΟΦΗ με 15-8. Το φιλικό ήταν ένα καλό ξεμούδιασμα, για τους παίκτες του ΟΦΗ, μετά απο 3 εβδομάδες προετοιμασίας.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Αντωνιάδης, είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους παίκτες, ενώ δεν είχε τον στρατευμένο Γκόνα. Παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, οι δυο ξένοι του ΟΦΗ (Mihajlovič, διαγώνιος και Mäkinen ακραίος), έδειξαν με το καλημέρα ότι θα κάνουν τη διαφορά στον φετινό ΟΦΗ, στην Pre League.

Eιδικά ο Makinen, εντυπωσίασε με τον επιθετικό, πλουραλισμό του. Η ομάδα του Ρεθύμνου, είχε απουσίες, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο ξένος (Κολομβιανός) που έχει αποκτήσει για να την ενισχύσει στο πρωτάθλημα της Α2.

“Ηταν το πρώτο φιλικό μας. Δεν είμαστε έτοιμοι. Μας περιμένει πολύ δουλειά ακόμη. Χρειαζόμαστε φιλικά παιχνίδια, για να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Εμεινα ευχαριστημένος απο την διάθεση που έδειξαν ολα τα παιδιά” ανέφερε ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Αντωνιάδης.

Ενώ ο προπονητής-παίκτης του ΟΠΕΡ Θάνος Μαρούλης, ανέφερε ότι “ξέραμε ότι δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε σε κάποια σημεία τον ΟΦΗ. Είναι πολύ ποιοτική ομάδα και για μένα απο τα φαβορί να επιστρέψει στην Volley League. Eμείς έχουμε στόχο την παραμονή στην Α2 και πιστεύω ότι χτίζουμε κάτι καλό στο Ρέθυμνο”.

Το παιχνίδι

Η πρώτη εξάδα της σεζόν για τον ΟΦΗ, ήταν με τους Mihajlovič (διαγώνιος), Mäkinen (ακραίος), Ρουσόπουλος (πασαδόρος), Μιχελάκης (λίμπερο), Καρατζάς (κεντρικός), Ρουμελιωτάκης (ακραίος).

Στο πρώτο σετ, ο ΟΦΗ με μεγάλη δύναμη στο σερβίς, αλλά και τους δυο ξένους του, Mihajlovič και Mäkinen, να είναι ασταμάτητοι, ξεκίνησε με 6-0 και 9-1, δείχνοντας την ανωτερότητα του, απέναντι στον αντίπαλο του, που ειναι ομάδα της Α2.

Οι παίκτες του ΟΦΗ προηγήθηκαν με 20-7 και έκλεισαν το σετ με 25-9, με το Νίκο Αντωνιάδη να δίνει χρόνο και στον Καφαντάρη (κεντρικός).

Στο δεύτερο σετ, το Ρέθυμνο, προσπάθησε να είναι πιο ανταγωνιστικό, απέναντι στον ΟΦΗ, που προηγήθηκε με 12-5, 15-6 και 17-7. Και έκλεισε το σετ με άσο του εντυπωσιακού Μäkinen, με 25-14.

Στο τρίτο σετ, η εικόνα , δεν άλλαξε, ενώ ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Αντωνιάδης έδωσε χρόνο και στον δεύτερο πασαδόρο (Μπαρντακτζιάν).

Ο ΟΦΗ βάδισε πολύ εύκολα στο 25-12, καθώς προηγήθηκε νωρίτερα με 12-6, 17-8.

Οι ομάδες συμφώνησαν να παίξουν και ένα ται-μπρέικ στο τέλος, με τον ΟΦΗ να το κερδίζει και αυτό με 15-8.

ΟΦΗ-ΟΠΕ Ρεθύμνου 3-0 (1-0)

Τα σετ: 25-9, 25-14, 25-12. (15-8)

Διαιτητές: Καραπουλάκης, Πατεράκη.

ΟΦΗ (Aντωνιάδης): Mihajlovič, Mäkinen , Ρουσόπουλος, Μιχελάκης, Καρατζάς, Ρουμελιωτάκης, Καφαντάρης, Μπαρντακτζιάν, Δαρίδης.

Ρέθυμνο (Μαρούλης): Μαρούλης, Ξυδάκης, Γαλιάκης Α, Χασικος, Τζανιδάκης, Αγαπιάκης, Γαλιάκης Ι, Καψαλάκης, Γεανιδάκης, Ξανθάκης, Βουτσάς, Ψυχουδάκης, Μποτονάκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook