Από τον Βουζουνεράκη στον… Κουρδάκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Εννέα συνολικά ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί με την φανέλα του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ με τον πρώτο των πρώτων να είναι ο μεγάλος και αείμνηστος Πέτρος Βουζουνεράκης.

Ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην 87χρονη ιστορία του ΟΦΗ φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” για 8 ολόκληρα χρόνια πετυχαίνοντας 105 γκολ, 84 στην Β’ Εθνική και 21 στην Α’ Εθνική ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές στον θρυλικό αγώνα – μπαράζ με τον Πανελευσινιακό το 1968.

Το 1972 ο Πέτρος Βουζουνεράκης μετακομίζει για την Θεσσαλονίκη όπου ένας σοβαρός τραυματισμός θα του στερήσει την δυνατότητα να κάνει μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τον μεγάλο Ιεραπετρίτη επιθετικό, έπρεπε να περάσουν, 25 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που θα έκανε το δρομολόγιο “Γεντί Κουλέ” – Τούμπα. Αυτός ήταν ο Κώστας Φραντζέσκος που έβγαζε τα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ για να φορέσει αυτά του ΠΑΟΚ.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1998, έρχεται στο Ηράκλειο ο Περουβιανός επιθετικός Πάολο Κομίνχες που πέρασε και δεν… ακούμπησε!

Έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια για να κάνει κάποιος παίκτης αυτό το δρομολόγιο. Το 2009 έρχεται στο Ηράκλειο ο Παντελής Κωνσταντινίδης και με την φανέλα του ΟΦΗ θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Πλέον, εν έτει 2012, ο ΟΦΗ έχει στο ρόστερ του 4 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ: Βερόν, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου και Κουρδάκης που χρονικά είναι ο τελευταίος που κατηφόρισε στην Κρήτη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook