Σκακιστικές εκδηλώσεις του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Προβολή ταινίας γύρω από το σκάκι και άλλες εκδηλώσεις διοργανώνονται από το σκακιστικό τμήμα για τα παιδιά.

Με την ευκαιρία του τέλους των προπονήσεων για την περίοδο 2016-2017 το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ διοργανώνει τις εξής σκακιστικές εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 9 μμ θα προβληθεί στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 80 λεπτών από τη ζωή του σημερινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν, που αξίζει να το παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι και όχι μόνο.
Την Παρασκευή και το Σάββατο 23-24 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην αίθουσα σκακιού του ΟΦΗ εσωτερικό τουρνουά RAPID 7 γύρων (χρόνος σκέψης 10 λεπτά + 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση), με ώρα έναρξης 5μμ, με ελεύθερη συμμετοχή όλων των σκακιστών των ακαδημιών του ΟΦΗ.
Ακόμη τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο θα λειτουργήσουν στην αίθουσα σκακιού του ΟΦΗ (Ισαύρων 93, δίπλα στη Θύρα 1 του κεντρικού γηπέδου του ΟΦΗ στα Καμίνια) καλοκαιρινά τμήματα για όσους επιθυμούν, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (ώρες 16:00 – 20:30), καθώς και άλλες μέρες και ώρες ανάλογα με τις συμμετοχές. Περισσότερες πληροφορίες στους προπονητές Πρεδευτάκη Γιώργο (τηλ.6951417031), Βαρδάκη Στέλιο (τηλ.6978223278) και Ελευθεράκη Σταύρο (τηλ.6955505195).

Για τη νέα χρονιά ο σκακιστικός ΟΦΗ προχωρά σε μια ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της ακαδημίας με καλύτερη οργάνωση των τμημάτων ανά ηλικιακό και αγωνιστικό επίπεδο, με σκοπό όλα τα παιδιά να διδαχθούν το σκάκι με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, να το αγαπήσουν και να οδηγηθούν σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο. Η ομάδα των προπονητών θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τον ισχυρό σκακιστή του ΟΦΗ Νίκο Παναγιωτάκο (ΕΛΟ 2115), ο οποίος είναι πτυχιούχος μαθηματικός, με μεγάλη προπονητική εμπειρία κυρίως σε παιδιά δημοτικού της περιοχής της Κηφισιάς στην Αθήνα. Τα μαθήματα της νέας περιόδου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.