Το σκάκι του ΟΦΗ βράβευσε τους αθλητές του

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εορταστική εκδήλωση του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ, όπου βραβεύτηκαν οι νεαροί σκακιστές της ομάδας για τις τελευταίες επιτυχίες τους.

Η πρώτη αναφορά έγινε στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο που πραγματοποίησε η σκακίστρια του ΟΦΗ Εύα Σερπετσιδάκη, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία νεανίδων μέχρι 18 ετών στους αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 8

Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερπετσιδάκη παράλληλα με τις επιτυχίες της στο σκάκι είναι και άριστη μαθήτρια της Α’ Λυκείου και με την επιτυχία της αυτή θα έχει προσαύξηση στη βαθμολογία της κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει κι άλλη σκακίστρια του ΟΦΗ η Κατερίνα Γρατσέα, όταν είχε κατακτήσει την 3η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων (Κ-16) του 2011και πέρασε 1η

Ηρακλείου κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013. Στη συνέχεια τιμήθηκε η ομάδα νέων του ΟΦΗ που κατέκτησε την 3η στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Νέων 2013 που έγινε στην Καβάλα τον περασμένο Νοέμβριο. Με την ομάδα του ΟΦΗ αγωνίστηκαν οι 16χρονοι Γιώργος Μαργαρίτης, Εύα Σερπετσιδάκη, ο 14χρονος Γιώργος Καδιάνης, οι 12χρονοι Νίκος Σερπετσιδάκης, Ίριδα Βιτσαξάκη και ο 10χρονος Ανδρέας Λιανέρης. Ακόμα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην βασική ομάδα του συλλόγου που την προηγούμενη χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο Κρήτης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί η συμμετοχή της στο ομαδικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Επίσης αναφέρθηκαν κι οι άλλες πρόσφατες σπουδαίες διακρίσεις των παιδιών στα σχολικά πρωταθλήματα και στα διεθνή τουρνουά.

Ο έφορος σκακιού του ΟΦΗ κ. Κώστας Βαρβεράκης, οποίος δέχθηκε τις ευχές όλων για καλή επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές (κατεβαίνει υποψήφιος με τον Σταύρο Αρναουτάκη με το συνδυασμό ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ) ευχαρίστησε τους αθλητές και τους γονείς των νεαρών σκακιστών για τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του συλλόγου και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλουν τους προπονητές και τη διοίκηση του τμήματος. Ανέφερε ακόμα ότι οι επιτυχίες αυτές έρχονται ως επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού ΟΦΗ από τους παίκτες-προπονητές κ.κ. Στέφανο Γρατσέα, Σταύρο Λυράκη, Μανόλη Φραγκιαδάκη και Γιώργο Πρεδευτάκη, με αποτέλεσμα να λειτουργούν καθημερινά οι ακαδημίες του τμήματος με τη συμμετοχή 50 περίπου παιδιών. Ακόμα ο κ. Βαρβεράκης, τόνισε την ιδιαίτερη στήριξη που έχει το πνευματικό αυτό άθλημα από την Περιφέρεια Κρήτης, με τη συνδιοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων και διεθνών τουρνουά σε όλη την Κρήτη. Τέλος σε όλα τα παιδιά των ακαδημιών απονεμήθηκαν αγωνιστικά μπλουζάκια με το σήμα του σκακιστικού ΟΦΗ .

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook