Το σκάκι του ΟΦΗ στην έκθεση του βιβλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για μια ακόμη χρονιά το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ συμμετείχε στην καλοκαιρινή Έκθεση Βιβλίου με τη διοργάνωση αγώνων σκακιού στην πλατεία Ελευθερίας.

Πιο συγκεκριμένα ο αθλητής σκάκι του ΟΦΗ Γιώργος Πρεδευτάκης, αντιμετώπισε ταυτόχρονα σε αγώνα «σιμουλτανέ» 28 νεαρούς ως επί το πλείστον σκακιστές, σε μια υπαίθρια εκδήλωση που έγινε πόλος έλξης για πολλούς Ηρακλειώτες φίλους του σκακιού, που προσφέρθηκαν να αγωνιστούν ή να παρακολουθήσουν. Αγώνες τέτοιας μορφής έχουν το χαρακτήρα επίδειξης και βοηθούν πολύ στη διάδοση του σκακιού ως πνευματικό άθλημα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο έφορος σκακιού του ΟΦΗ Κώστας Βαρβεράκης αναφέρθηκε στην παιδαγωγική αξία του σκακιού, η οποία αποτυπώνεται και στη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τη σταδιακή εισαγωγή του σκακιού στο ημερήσιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου. Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμα εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου κ. Δαμαβολίτη, ο οποίος έχει τη διάθεση να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην κατεύθυνση αυτή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος ο σκακιστής του ΟΦΗ σημείωσε 27 νίκες και μία ισοπαλία επί των «αντιπάλων» του. Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου, που κάθε χρόνο φιλοξενεί το σκάκι στις εκδηλώσεις των εκθέσεων βιβλίου και βοηθά πολύ στη διάδοσή του.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ ανακοινώνει τη διοργάνωση επτά τουρνουά γρήγορου σκακιού (blitz) με την ονομασία “SUMMER CHECKMATES” σε γνωστές καφετέριες του Ηρακλείου, κατά τις 7 επόμενες Κυριακές από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Κυριακή 27/7 καφέ FIX (Αρετούσας 2)

 

Κυριακή 3/8 MARE (πλατεία Ξενία)

 

Κυριακή 10/8 WHISTLER (οδός Αγ, Τίτου 12)

 

Κυριακή 17/8 CROP (Αρετούσας 4)

 

Κυριακή 24/8 ΚΑΛΗΜΕΡΑ (πλατεία Αρκαδίου)

 

Κυριακή 31/8 ΜΠΙΣΚΟΤΟ (Χάνδακος 36γ)

 

Κυριακή 7/9 ΣΤΕΚΙ (πλ. Αγ. Αικατερίνης)

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6951417031 (Γιώργος Πρεδευτάκης). Χορηγοί των τουρνουά είναι οι παραπάνω καφετέριες, καθώς και το βιβλιοχαρτοπωλείο ΓΡΑΦΗ (Θερίσου 8, στο Ηράκλειο)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook