Στεφανουδάκης: «Ο ΟΦΗ πάει να αναστηθεί…»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Υπέρ της πρότασης των Κρητικών επιχειρηματιών τάχθηκε ο Γιώργος Στεφανουδάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και τόνισε με νόημα ότι «οι φίλαθλοι είναι αγνοί, οι υποκινητές δημιουργούσαν πάντα το πρόβλημα στον ΟΦΗ».

«Ο ΟΦΗ πάει να αναστηθεί. Ήμασταν στην εντατική και τώρα πάμε να αναστήσουμε το σωματείο. Είναι μονόδρομος αυτή η ιστορία να οδηγήσει σε ένα θετικό τέλος. Μιλάμε για ανθρώπους που τους γνωρίζει όλο το Ηράκλειο και έχουν τεράστιο κύρος» ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Στεφανουδάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Στεφανουδάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το νέο δρόμο που δείχνει να ανοίγει για τον ΟΦΗ: «Η αλήθεια είναι ότι για να υπάρξουν προτάσεις πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Φαγαδάκηδες και άλλοι διάφοροι αλεξιπτωτιστές. Πρόταση δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Τώρα υπάρχει μια ουσιαστική πρόταση γιατί είδατε το εκτόπισμα των ανθρώπων που ασχολούνται. Δεν έχουν ανάγκη την διαφήμιση, ούτε να προβληθούν τα ονόματα τους. Αν κοιτάξετε το ποιοι είναι οι μέτοχοι θα καταλάβετε. Δεν θα πάτε στον Σύλλογο Μετόχων που είναι 10.000 μετοχές, αυτοί οι 5-6 άνθρωποι είχαν 300.000 – 400.000 μετοχές. Φαντάσου να πας στην Β Εθνική ενώ χρωστάς 10 εκ. ευρώ. Στην πρώτη αγωνιστική θα ξεφυτρώσουν 2-3 προσφυγές και μόνο αν υπάρχει κάποιος με διαστροφή θέλει την ομάδα στην Β Εθνική. Το βάζω το θέμα με την λογική ότι μπορεί κάποιοι να διερωτώνται. Και η Γ Εθνική αφήνει «θύματα». Ο Μαχλάς ήταν παίκτης όταν φώναζαν «Μαχλά θεέ, πάρε την ΠΑΕ» όμως άλλο να παίζεις ποδόσφαιρο και άλλο να διοικείς μια εταιρεία. Ένα ηθικό πρόβλημα της επόμενης ημέρας είναι να βοηθηθούν εκείνοι που έχουν οφειλές στο όνομα τους προς το ΙΚΑ και το δημόσιο. Η νέα κατάσταση μόλις γίνει ΠΑΕ να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί οι περιουσίες τους».

Για όσα έζησε ο ΟΦΗ τους προηγούμενους μήνες: «Εγώ είμαι ρεαλιστής δεν ενθουσιάζομαι. Και τον Γενάρη όταν μάζεψαν 300 χιλιάρικα, γύρισα και είπα του Μαχλά «θα τα δώσεις στον Γεωργίου;». Τα λεφτά πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Πραγματικά το λέω ότι βλέπω φως. Βγαίνει μια θετική αύρα. Τα λαϊκά κινήματα έφεραν την ομάδα εδώ που είναι τώρα. Το αφεντικό περπατάει μια επιχείρηση. Σαφώς, κάποιος άνθρωπος θα είναι επικεφαλής. Δεν γίνεται να είμαστε 7.000 άνθρωποι στο γήπεδο και να περνάει η άποψη του καθενός».

Για το παρελθόν του ΟΦΗ και πως έφτασε εδώ: «Πολύ καλά ήταν αυτά που είπε ο κύριος Σηφάκης. Στον ΟΦΗ έχουμε υποκινητές που έφαγαν πολλούς στο παρελθόν. Ο φίλαθλος είναι αγνός, ο υποκινητής έχει σκοπιμότητα. Δυστυχώς, επειδή το σωματείο είναι μεγάλο κάποιοι βρίσκουν πεδίο. Οι υποκινητές είναι εκείνοι που έχουν σκοπιμότητες. Αυτοί έφαγαν τον Βατσινά, αυτοί έφαγαν τους Βαρδινογιάννηδες, αυτοί θα φάνε και τους επόμενους. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Ο ΟΦΗ είχε αποκλείσει την Ατλέτικο, έβριζαν ορισμένοι τον Παντελή για μια μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Και τώρα που η μισή Ελλάδα έχει δημιουργήσει γιουσουφάκι, δεν μιλάει κανένας. Εγώ πήγα στον ΟΦΗ το 1991, από το 1992 πήγαν και έβριζαν τον Παντελή. Εγώ θυμάμαι μια εβδομαδιαία εκπομπή στο Κρήτη TV που έβριζαν τον Παντελή».

Για το τι εκπροσωπεί η ομάδα των Κρητικών επιχειρηματιών: «Εγώ γνωρίζω ότι πίσω από την πρόταση υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ονειρευόσουν να έρθουν στον ΟΦΗ. Το κύρος των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τον ΟΦΗ είναι αδιαπραγμάτευτο. Για να γίνει πάλι ο ΟΦΗ που ήταν, η γνώμη μου είναι ότι δεν πειράζει να καθυστερήσει λίγο να επιστρέψει. Αυτές οι ημέρες είναι αναστάσιμες για τον ΟΦΗ. Το σωματείο θα πρέπει να γίνει αυτό που ήταν στο παρελθόν. Όποιος ξεχνάει το παρελθόν, δεν έχει μέλλον. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχω θετική αύρα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook