Έβγαλε αντίδραση ο ΟΦΗ – κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Καλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος και με την αμυντική του λειτουργία να είναι αρκετά καλή, ο ΟΦΗ επιστρέφει στο Ηράκλειο με το 0-0 και παίρνει ψυχολογία εν όψει ΑΕΚ.

Βελτιωμένος, σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο ΟΦΗ που για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν κράτησε το μηδέν στην εστία του. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε φανέλα βασικού στον Μιχόγεβιτς που στο ντεμπούτο του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μανώλης Μπολάκης στην επανεμφάνιση του στην 11αδα του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος και το νέο πρόσωπο ήταν ο Μάρκο Μιχόγεβιτς. Ο Βόσνιος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του ΟΦΗ παίζοντας μαζί με τον Ποτουρίδη στο κέντρο της άμυνας. Μπολάκης και Κοροβέσης ήταν στα άκρα της άμυνας, ο Σωτηρίου τερματοφύλακας με τους Μεγιάδο, Νάστο στον άξονα. Ο Νέιρα είχε ελεύθερο ρόλο και οι Σάσι, Αραβίδης και Ντίνας έπαιξαν στην επίθεση.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τον δυνατό αέρα με τον ΟΦΗ να τον έχει υπέρ του στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός ο παράγοντας έπαιξε τον ρόλο του με τον ΟΦΗ να είναι καλός στο πρώτο 45λεπτο και να μην απειλείται από την Ξάνθη παρά μόνο από μια κεφαλιά του Κάστρο στο 10′. Αντιθέτως ο ΟΦΗ δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες με τον Σάσι να είναι πρωταγωνιστής και στο 37′ έχασε την μεγαλύτερη όταν ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Φλίσκας έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο παρότι η Ξάνθη απέκτησε το πλεονέκτημα του αέρα. Ο ΟΦΗ δεν άλλαξε τακτική, προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο κυκλοφορώντας την μπάλα με ψυχραιμία και ηρεμία ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο μέσω του αέρα και έτσι έβγαλαν τις μοναδικές τους καθαρές φάσεις στο παιχνίδι. Μέσα από συνεχόμενα κόρνερ, ο Σωτηρίου αντέδρασε σωστά και κατά συνέπεια δεν υπήρξε αμυντικό πρόβλημα.

Έχοντας την κατοχή της μπάλας, αν και μετά το 60′ η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι δίχως ωστόσο να απειλήσει τον ΟΦΗ, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με τον Ζίβκοβιτς να λέει όχι στο φάουλ του Ντίνα στο 80ο λεπτό.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook