Κιάσσος: “Βελτιωμένος ο ΟΦΗ, σίγουρος ότι γίνεται καλή δουλειά”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O Kώστας Κιάσσος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεγάλη του αγάπη στον ΟΦΗ, την παρουσία των Γιάννη Σαμαρά, Ηλία Πουρσανίδη εκφράζοντας την πίστη του για την συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος στον Athletic Radio 104,2

Για την αγάπη που συνεχίζει να του δείχνει ο κόσμος του ΟΦΗ: “Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, εγώ όπως το αντιλαμβάνομαι και όπως το παίρνω οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου και στις δύσκολες σου στιγμές είναι πραγματικοί σου φίλοι. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που πραγματικά έχω πάρει από τον κόσμο του ΟΦΗ, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Οι συγκινήσεις και οι στιγμές είναι πολύ μεγάλες. Είναι κάτι το οποίο θα με ακολουθήσει σε όλη μου την ζωή. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. 13-14 χρόνια και τις 300 συμμετοχές που είχα με τον ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ ήρθα ένα μικρό παιδί με σπυράκια και έγινα άνδρας και μεγάλωσα εκεί πέρα. Πήρα πολύ μεγάλη αγάπη και έντονα συναισθήματα”.

Για την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση: “Για εμένα προσωπικά υπάρχει μια τεράστια απόσταση ανάμεσα στον παίκτη και τον προπονητή. Το αντιλαμβάνομαι τώρα ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα όμως εγώ θα πω την πραγματική αλήθεια και θα το πω με την ψυχή μου. Εάν είχα ανακαλύψει πράγματα που ανακαλύπτω τώρα, θα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο πολύ νωρίτερα από όταν πήρα την απόφαση μου. Από την θέση που βρίσκομαι, είμαι σίγουρος πως αν γνώριζα περισσότερα, θα το είχα αποφασίσει νωρίτερα”.

Για το ότι ξεκίνησε την προπονητική από μια ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα (ΑΕ Μυλοποτάμου): “Έχω καταλάβει πλέον ότι για κανέναν πρώην παίκτη δεν είναι υποτιμητικό να πας να δουλέψεις σε οποιονδήποτε σύλλογο. Όμως η γνώμη μου είναι πάντα πως ότι καριέρα και αν έχεις κάνει, πρέπει να ξεκινάς με αυτήν την αντίληψη. Ο παίκτης φεύγοντας από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γιατί σε αυτόν τον τομέα έχεις να διαχειριστείς πολλές διαφορετικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Θεωρώ μεγάλη τύχη και ευλογία να βρίσκομαι σε μια ομάδα που μας δίνουν αρκετά πράγματα και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό κομμάτι. Η πρόταση της ΑΕ Μυλοποτάμου προέκυψε όταν ήρθαν και με βρήκαν οι άνθρωποι της ομάδας, μου είπαν τι θέλουν, τους είπα τι θέλω και δεν αναφέρθηκα καν στο οικονομικό αλλά να υπάρχει ένα πλάνο τετραετίας”.

Για τη νέα εποχή του ΟΦΗ: “Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολα πέρασε ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια και πόσο ταλαιπωρήθηκε. Ήταν καιρός πλέον που βρίσκονται στην ομάδα άνθρωποι που μιλάει από μόνο του το πράγμα και δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι. Δεν μου αρέσει να μιλάω και να βγαίνω για το ποιοι είναι, όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι. Η ταπεινότητα, η πολύ δουλειά και όχι τα πολλά λόγια είναι αρκετά ξέχωρα από τους χαρακτήρες τους και την παρουσία τους στο ποδόσφαιρο. Για αυτόν τον λόγο όλοι πρέπει να δείξουν υπομονή και να τους αφήσουν να δουλέψουν. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουν σπουδαίο έργο στον ΟΦΗ”.

Για την παρουσία παλιών συμπαικτών του στον ΟΦΗ: “Ερχόμενοι στον ΟΦΗ, βρήκαν μια κατάσταση άρα λοιπόν όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα και να πεις αλλάζω το ένα και το άλλο. Χρειάζεται χρόνος για να δείξεις τι μπορεί να αλλάξεις και πως να το αλλάξεις. Αυτό είναι το σωστό στο ποδόσφαιρο. Δεν δημιούργησαν την τωρινή κατάσταση αλλά την βρήκαν. Δεν γίνεται λοιπόν να παίρνουμε κεφάλια από την πρώτη στιγμή”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Εγώ νομίζω ότι ο ΟΦΗ σαν ομάδα είχε και ατυχία. Και γιατί το λέω αυτό; Όταν δεν μας πάνε καλά μια σειρά από αποτελέσματα, δεν σε θέλει και η τύχη και το έχουμε δει και στο παρελθόν. Όσο πάθος και να βγάλουμε στο παιχνίδι, πολλές φορές σε εγκαταλείπει και η τύχη σου. Από την άλλη όμως όλοι έχουμε συνηθίσει και βλέπαμε τον ΟΦΗ ως μια ομάδα που έχει παιχνίδι κατοχής, να είναι μια ομάδα που πρεσάρει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου και να δημιουργεί ευκαιρίες. Μια ομάδα του μεγέθους του ΟΦΗ θα πρέπει να κάνει παιχνίδι κατοχής, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Πάντως επειδή τον παρακολουθώ πρέπει να πω ότι στα τελευταία παιχνίδια έχει εμφανιστεί πολύ βελτιωμένος. Όμως πρέπει να πω κάτι. Το ότι δεν βγαίνει στο γήπεδο, δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα. Εμείς δεν γνωρίζουμε το τι γίνεται μέσα στην ομάδα. Έχω δει παραδείγματα που συμβαίνει αυτό, γιατί εγώ είμαι σίγουρος πως γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα”.

Για το αν θα κινδυνεύσει ο ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είναι σε δύσκολη θέση και αυτό είναι στενάχωρο και άσχημο γιατί κανένας δεν θα το ήθελε και δεν θα το φανταζόταν. Εγώ δεν θα πω αν κινδυνεύσει ή όχι όμως αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς και με οποιονδήποτε τρόπο. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται βαθμούς και πολύ σύντομα. Έχει τελειώσει σχεδόν ο πρώτος γύρος και τα παιχνίδια που περνούν – δεν έρχονται ξανά”.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το κάνει δύσκολο όχι μόνο γιατί το κάνει ο Παναθηναϊκός αλλά γιατί ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα. Κυνηγάει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αν ο ΟΦΗ δεν φοβηθεί το παιχνίδι, έχει επιθετικότητα και πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό τότε μπορεί να πετύχει κάτι καλό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook