Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ Δημήτρης Βάβουλας!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Επτά χρόνια πέρασαν, μια ημέρα σαν την σημερινή, όταν έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Βάβουλας, ένας από τους 10 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην 90χρονη ιστορία του ΟΦΗ.

Ο άνθρωπος που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου έφευγε από την ζωή σε ηλικία 85 χρόνων δίχως ωστόσο να υπάρχει έστω ένας φίλαθλος του ΟΦΗ που να τον έχει ξεχάσει. Oι παλιότεροι που τον είχαν δει να αγωνίζεται, είχαν να λένε για ένα πραγματικό “τανκ” μέσα στην αντίπαλη περιοχή και τον μύθο του Δημήτρη Βάβουλα τον έχτισαν οι ατελείωτες ιστορίες που τον συνοδεύουν.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Βάβουλας
Ο Δημήτρης Βάβουλας γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τον ΟΦΗ. Το 1925. Και είναι δεδομένο ότι αυτά τα παιχνίδια της μοίρας μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο Δημήτρης Βάβουλας δένεται με τον ΟΦΗ από την πρώτη στιγμή που φοράει την φανέλα με την ασπίδα του συλλόγου παίζοντας στα Χεντέκια. Το όνομα του αρχίζει και γίνεται θρύλος και μάλιστα υπάρχει μια ιστορία που τον συντροφεύει ακόμα δείχνοντας πως άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Βάβουλας δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ, όσα χρόνια και δεκαετίες περάσουν.

Ο… θρύλος που συντροφεύει το όνομα του Δημήτρη Βάβουλα είναι ότι παίζοντας σε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ έκανε ένα σουτ που κατέληξε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας διαλύοντας το στην κυριολεξία, δείγμα του πόσο δυνατό σουτ διέθετε ο “Μήτσος”, όπως συνήθιζε να τον λέει ο κόσμος.

Ο Δημήτρης Βάβουλας, γνωστός για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του έχοντας μια οικογένεια να θρέψει, φρόντιζε πάντα να πηγαίνει τα πρωινά στην δουλειά σηκώνοντας αμέτρητα τσουβάλια με σταφίδες και τα απογεύματα να φροντίζει να μην χάνει καμία προπόνηση του ΟΦΗ.

Ο πρώτος διεθνής του ΟΦΗ
Ο Δημήτρης Βάβουλας είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΟΦΗ που χρίστηκε διεθνής φορώντας την φανέλα της εθνικής ομάδας. Μπορεί εκείνη την περίοδο να αγωνιζόταν στον Εθνικό όπου είχε πάρει μεταγραφή όμως αυτό δεν σβήνει από την ιστορία το γεγονός ότι χρίστηκε διεθνής ένας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα του μεγαλύτερου Κρητικού συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook