Σταυρακάκης: «Είναι δυνατόν να δημιουργούσα πρόβλημα στον ΟΦΗ;»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε ο Κώστας Σταυρακάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΟΦΗ.

O πρώην αρχηγός του ΟΦΗ μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 έκανε γνωστό όλο το ιστορικό των συζητήσεων με τους ανθρώπους του ΟΦΗ για τις οφειλές που υπήρχαν προς το πρόσωπο του τονίζοντας ότι από την πλευρά του δεν ήταν ποτέ διατεθειμένος να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγαπημένη του ομάδα.

Aναλυτικά οι αναφορές του Κώστα Σταυρακάκη στον Athletic Radio 104,2:

Για το ύψος της οφειλής που υπάρχει στο πρόσωπο του:

“Είναι 72 χιλ. ευρώ η οφειλή συνολικά. Είναι μια οφειλή 52 χιλ. ευρώ για τα οποία έχω κάνει κατάσχεση και δυο επιταγές των 10 χιλ. ευρώ η κάθε μια, για τις οποίες έχω κάνει αγωγή. Αυτές είναι μακροπρόθεσμες και το αφήνω για αργότερα. Τώρα η νομική ενέργεια που έγινε ήταν για 52 χιλ. ευρώ, μέσα από την αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής”.

Για τους λόγους που προέβη στην κίνηση αυτή, βάζοντας σε κίνδυνο τον ΟΦΗ μέσα από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής:

Κινήθηκα έτσι επειδή εδώ και 3 χρόνια υπογράφουμε συνεχώς νέα ιδιωτικά συμφωνητικά. Κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Το καλοκαίρι που ήμουν ακόμη ποδοσφαιριστής στον ΟΦΗ μου έλεγαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ  να κάνουμε υπομονή για να πάρουν τα χρήματα αυτοί που είχαν κάνει προσφυγές. Φεύγω από την ομάδα, με τον τρόπο που έφυγα και μας είπαν να κάνουμε και πάλι υπομονή οι κρητικοί παίκτες. Για να πληρωθούν άλλοι.Αυτά είναι οφειλές 2-2,5 ετών.Κάθε χρόνο τα μεταφέραμε τα χρήματα αυτά. Όπως εγώ, ο Πίτσος και παιδιά από το Ηράκλειο, για να δώσουμε το καλό παράδειγμα προς όλους. Η κίνηση έγινε γιατί έβλεπα μια αδιαφορία. Δεν με είχε πάρει κανείς ούτε ένα τηλέφωνο. Ακουγα δεξιά και αριστερά ότι κάποιος πήρε 10, 15 ή 20 χιλιάδες. Ολοι έπαιρναν χρήματα  εκτός από μέναΔεν υπήρχε περίπτωση να το προχωρήσω τόσο πολύ, ώστε να βάλω σε κίνδυνο τον ΟΦΗ. Δεν θα δικαζόταν η υπόθεση. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό στον ΟΦΗ. Όχι μόνο στον ΟΦΗ, αλλά και σε μια ομάδα που έπαιξα  έστω και μισό χρόνο. Την τελευταία στιγμή θα ενημέρωνα τον δικηγόρο, να σταματήσει. Η ομάδα αυτή μου πρόσφερε πολλά, αλλά έδωσα και εγώ σε αυτήν. Δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω πρόβλημα. Αύριο θα ζήσω στο Ηράκλειο. Πως θα ζήσω; Αν είναι δυνατόν. Με πίκραναν κάποια λόγια από ορισμένους από την διοίκηση. Δεν εννοώ  όλους”.

Για τις επαφές που προηγήθηκαν με τα μέλη της Διοικούσα του ΟΦΗ:

“Στην αρχή ζήτησα μετρητά 35 χιλ. ευρώ και τα υπόλοιπα να τα κάνουμε διακανονισμό. Δεν το δέχθηκαν. Μετά ζήτησα 20 χιλιάδες και να διακανονίσουμε τα υπόλοιπα .Πάλι δεν το δέχθηκαν. Μου απάντησαν ότι μπορούν να δώσουν μόνο δέκα χιλιάδες.Ο δικηγόρος μου τους πρότεινε 15 χιλιάδες και δίμηνη αναβολή της υπόθεσης. Λίγο πρίν το δικαστήριο μου το άλλαξαν. Με πήρε ο Κορωνάκης και μου είπε ότι θα πάρω τελικά δέκα χιλιάδες. Τελικά το δέχθηκα και έτσι κλείσαμε το θέμα. Τα υπόλοιπα χρήματα έχουν ρυθμιστεί σε δόσεις ή θα τα πάρουμε μέσα από την κατάσχεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων”.

Γιατί έφτασε η υπόθεση στα δικαστήρια:

“Είχα μιλήσει με τον κ. Χναράκη, αλλά δεν μου είπε κάτι χειροπιαστό. Μου είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Είχα μιλήσει και με τον κ. Τουγλή και του είχα πεί ότι χαρίζω και 20 χιλ. ευρώ στην ομάδα. Να μου δώσουν 20 χιλ. ευρώ μπροστά και τα υπόλοιπα να τα διακανονίσουμε. Να πάρω συνολικά 52 χιλιάδες  ευρώ  αντί για 72. Όμως αντί να  με παίρνουν αυτοί τηλέφωνο τους έπαιρνα εγώ. Έτσι δεν έγινε τίποτε”.

Για την ποδοσφαιρική του καριέρα σήμερα:

“Παίζω  στα Χανιά και  στον Καισσαμικό. Μου έκαναν μια καλή πρόταση οι άνθρωποι της ομάδας, μου προσφέρουν τα πάντα. Είμαστε πρώτοι στο τοπικό Χανίων. Εχω ηρεμήσει. Είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχει προοπτική στην ομάδα. Και το σημαντικότερο είναι ότι πληρώνομαι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook