Από αντίπαλοι του ΟΦΗ, υποβιβασμένοι στα τοπικά πρωταθλήματα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κάποτε είχαν την τιμή να βρεθούν στο “Γεντί Κουλέ”, αγωνίζονταν επί σειρά ετών, κάποιες ναι – κάποιες άλλες όχι, στην Superleague όμως πλέον θα παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα με τελευταία ομάδα, τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο πέρασμα της τελευταίας 10ετιας, ήταν και ο ΟΦΗ που πέρασε τις δικές του “φουρτούνες” φτάνοντας στο σημείο ν’ αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, οκτώ και εννιά χρόνια πλέον πίσω. Όλες αυτές οι δυσάρεστες αναμνήσεις αποτελούν παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα για τον ΟΦΗ, όχι όμως και για ομάδες που στο πέρασμα του χρόνου βρέθηκαν αντίπαλοι του.

Εξαφανισμένοι, στα πρόθυρα της διάλυσης, ομάδες που δεν έχουν σαφώς σε κανένα σημείο την δυναμική του ΟΦΗ αγωνίζονται πλέον στα τοπικά πρωταθλήματα των νομών τους.

Κάποιες εξ’ αυτών έπαιξαν και παιχνίδια εις βάρος του ΟΦΗ, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων αλλά πλέον όλα ανήκουν στο παρελθόν καθώς είναι δύσκολο έως απίθανο να τεθούν ξανά αντίπαλοι.

Τελευταία ομάδα που μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε από την Superleague 1 στα τοπικά πρωταθλήματα είναι ο ιστορικός Απόλλων Αθηνών που υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα Αθηνών.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε πέρυσι η Βέροια αλλά και η Ξάνθη που πλέον αγωνίζεται δίχως καμία προοπτική στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Ο Πλατανιάς που μέχρι και πριν από μια 10ετια, ήθελε να κοιτάξει τον ΟΦΗ στα μάτια, αγωνίζεται πλέον στην Γ’ ΕΠΣ Χανίων ενώ και ο Εργοτέλης συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ.

Ακόμα και η Καλλονή, ομάδα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ στην Superleague 1, πλέον έχει εξαφανιστεί τελείως από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook