Το αφιέρωμα της NOVA στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η NOVA με αφιέρωμα της στον ΟΦΗ τον χαρακτηρίζει “πολύ σκληρό για να πεθάνει” ενώ χρίζει τον Θανάση Παπάζογλου MVP της φετινής περιόδου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το αφιέρωμα της NOVA

Ο ΟΦΗ πέρασε από χίλια κύματα, αλλά τελικά αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να υποβιβαστεί.

Περιπετειώδης, αλλά απόλυτα επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν 2012-2013 για τον ΟΦΗ, μια και ο αντικειμενικός στόχος της παραμονής τελικά επετεύχθη, έστω και με μπόλικο καρδιοχτύπι.

Ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του με ποιες προοπτικές ξεκίνησαν τη χρονιά οι «Ομιλίτες», τότε η εξασφάλιση της σωτηρίας μοιάζει με ακόμη μεγαλύτερο κατόρθωμα. Το περασμένο καλοκαίρι ο σύλλογος ταλαιπωρήθηκε πολύ από διοικητικά, οικονομικά και συνεπώς αγωνιστικά προβλήματα, με τη διοίκηση αλλά και την ίδια την ομάδα να σχηματίζονται την τελευταία στιγμή.

Πολλοί θεωρούσαν τον ΟΦΗ ως πρώτο φαβορί για την πτώση στη δεύτερη κατηγορία, με τα κυριότερα καλοκαιρινά αποκτήματα (Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Σαρ) να προέρχονται από κακές προηγούμενες χρονιές και τους νέους στην ομάδα (π.χ. Περογαμβράκης) να αποτελούν ρίσκο για τη Σούπερ Λίγκα.

Επίσης, στο μέσο της σεζόν η ομάδα άλλαξε προπονητή (Πετράκης αντί Αναστόπουλου) ενώ έχασε και έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες της, τον Μίρνες Σίσιτς.

Παρ΄ όλους τους κλυδωνισμούς όμως, το «καράβι» όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε να «δέσει» τελικά στο απάνεμο λιμάνι της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο κυριότεροι παράγοντες που συνετέλεσαν στην επίτευξη της παραμονής ήταν η έδρα (λογικό) και η επίθεση (παράδοξο).

Ο ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» αποδείχτηκε σκληρό καρύδι με 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, αποζημιώνοντας για τον αποκαρδιωτικό απολογισμό εκτός έδρας (1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 11 ήττες).

Για ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, ο ΟΦΗ ήταν πολύ επιθετικός με την πέμπτη καλύτερη επίθεση στη Σούπερ Λίγκα (33 γκολ), πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα και Πανιώνιο! Έτσι δεν στοίχισε πολύ η κάκιστη αμυντική επίδοση των 46 γκολ στο παθητικό, η χειρότερη στην κατηγορία.

Στα πρόσωπα, μεγάλη χρονιά έκανε ο Παπάζογλου με άξιο συμπαραστάτη τον Κουτσιανικούλη και σημαντικά γκολ από τον Περογαμβράκη. Ακούραστοι ήταν οι Σόουζα και Βερόν που πήραν και τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ο Μονιάκης έδειξε αναγεννημένος, ενώ ο Λαμπρόπουλος ήταν από τις πιο ουσιαστικές προσθήκες της σεζόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook