«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΓΕΝΑΡΗ ΣΕ ΟΦΗ
 Η έφεση του ΟΦΗ κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΟ, αναφορικά με την ανάκληση της άδειας που είχε χορηγηθεί στην κρητική ΠΑΕ τον περασμένο Μάιο, απορρίφθηκε λόγω της προσχώρησης για την υπαγωγή τηςστο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Συνεπώς, ο ΟΦΗ δεν θα έχει την απαιτούμενη άδεια συμμετοχής στο εξής, κάτι που σημαίνει πως θα έχει το δικαίωμα για μία μεταγραφή άνω των 24 ετών, όπως νομιμοποιούνται να κάνουν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο οι μη αδειοδοτούμενες ομάδες. Φυσικά, μπορεί να αποκτήσει όσους Ελληνες θέλει, αλλά κάτω του ορίου ηλικίας που αναφέραμε. Eπισης, θα υπάρξουν και οικονομικές κυρώσεις από τα τηλεοπτικά έσοδα, όπως προβλέπεται για τις ομάδες χωρίς άδεια.
Επιπλέον, η ΕΠΟ θα πρέπει να διευκρινίσει αν η πρωτόδικη απόφαση ανάκλησης της άδειας του ΟΦΗ έγινε πριν από την ολοκλήρωση του τυπικού μέροους και κατεπέκταση της έκδοσης των δελτίων των δύο τελευταίων μεταγραφών, των Αντόνιο Απόνιο και Γκιόργκι Μπεραμπασβίλι.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Τζενάρο Γκατούζο δεν υπολογίζει τελικά τους Ράζακ, Μιλιάζες και Αρτόλα, καθώς δεν προπονήθηκαν και ως εκ τούτου έχουν χάσει αρκετές προπονήσει και δεν μπορούν να είναι στα πλάνα του Ιταλού.
Αντίθετα, επανέρχεται ο Aντώνης Πετρόπουλος και θα βρίσκεται στην επίθεση.
Ο Γκατούζο πάντως αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων, καθώς κατά τα φαινόμενα δεν σκοπεύει να αλλάξει τo σύστημα (3-5-2), γνωρίζοντας ότι ο Ατρόμητος αγωνίζεται με δύο επιθετικούς.
Sporday: Στο κενό η έφεση
ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Απορρίφθηκε χθες από τη δευτεροβάθμια επιτροπή η έφεση του ΟΦΗ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για ανάκληση της άδειας συμμετοχής της ομάδας του Ηρακλείου στο πρωτάθλημα.
Κατόπιν τούτου, ο ΟΦΗ συνεχίζει χωρίς άδεια στη Super League. Το δευτεροβάθμιο όργανο δεν έκανε δεκτές τις θέσεις της κρητικής ομάδας και στηριζόμενο στην προσφυγή της κρητικής ΠΑΕ σε πολιτικό δικαστήριο, συγκεκριμένα στην αίτηση που έχει καταθέσει για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, απέρριψε την έφεση.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα μπορεί μεν να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο, αλλά με τους περιορισμούς που ισχύουν για τις ομάδες που δεν έχουν άδεια και αφορούν στο όριο ηλικίας των προς απόκτηση παικτών. Δηλαδή, θα μπορεί ο ΟΦΗ να πραγματοποιήσει μόνο μία μεταγραφή άνω των 24. ανεξαρτήτως εθνικότητας, και απεριόριστες μεταγραφές γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω από τη συγκεκριμένη ηλικία.
Οι άνθρωποι του ΟΦΗ σχολίαζαν χθες ότι «η απόφαση είναι άδικη και θα προσπαθήσουμε να την ανατρέψουμε χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε δικαίωμα ν’ ασκήσουμε».
Είναι γεγονός ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον ΟΦΗ. δεδομένων και των οικονομικών προβλημάτων που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει η ΠΑΕ. Προβλήματα, τα οποία είχε «σκεπάσει» η αδειοδότηση του περασμένου Μαΐου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν η άδεια θα είναι το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει ο ΟΦΗ ύστερα από την απόφαση των διοικούντων τον σύλλογο να προσφύγουν σε πολιτικό δικαστήριο, καθώς είναι στον αέρα και οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα η ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών) θα αποφασίσει αν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι ήδη αποκτηθέντες.
ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ 0i ΑΡΤΟΛΑ. ΜΙΛΙΑΖΕΣ ΚΑΙ ΡΑΖΑΚ.  ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ 0 ΓΚΑΤΟΥΖΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ.
ΦΩΣ: Ζητείται νίκη με Ατρόμητο για ηρεμία
Κομβικό χαρακτηρίζουν στο Ηράκλειο το αυριανό παιχνίδι, του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο. Καθώς θεωρούν ως επιτακτική την ανάγκη κατάκτησης του «τρίποντου», προκειμένου να επιστρέψει η ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας. Τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατο συμβάν τη χθεσινή απόρριψη της έφεσης της ΠΑΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης ανάκλησης της άδειας, έχουν επηρεάσει τη λειτουργία της, καθώς και το αγωνιστικό πρόσωπό της δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ. Και ως προς τη συγκομιδή καθώς και προς τοπ θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα. Μοιραία η εικόνα αυτή σε συνδυασμό με . τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, έχει δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης γύρω από την ομάδα, που επιτρέπει την κυκλοφορία φημών και ψιθύρων ακόμα και για τον Γκατούζο και γενικά προκαλεί καταστάσεις που κάθε άλλο παρά επιτρέπουν στην ομάδα να λειτουργήσει, όπως θα ήθελε. Γι αυτό και ενδεχόμενη νίκη θα συντείνει προς την κατεύθυνση αυτή φέρνοντας την ηρεμία στο εσωτερικό της, απορροφώντας παράλληλα τις όποιες γκρίνιες και μουρμούρες δημιουργουνται. .
Σε αγωνιστικό επίπεδο, τα πράγματα είναι δεδομένα για τον Ιταλό τεχνικό, αφού, όπως ήταν αναμενόμενο, από τους παίκτες που απουσίαζαν στο Φάληρο μόνο ο Πετρόπουλος είναι σε θέση να βοηθήσει την προσπάθεια και να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Αντίθετα, μετά τη δεδομένη απουσία του Μιλιάζες οριστικοποιήθηκε χθες και η αδυναμία των Άρτολα, Ράζακ και Σίσιτς να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής. Και οι τέσσερις συνεχίζουν το πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής που τους έχει δοθεί σε μια προσπάθεια να τεθούν στη διάθεση του Γκατούζο το ταχύτερο δυνατό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook