Videos: Νύχτες, μαγικές και ονειρεμένες…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πέρασαν κιόλας 24 χρόνια από εκείνο το παγωμένο βράδυ της 2ας Νοεμβρίου. Όσα χρόνια και αν περνούν, ακόμα δεν ξεχνιέται τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο “Γεντί Κουλέ” των 12.000 φιλάθλων.

Στην ρεβάνς του 1-0 του “Βιθέντε Καλντερόν”, το “Γεντί Κουλέ” είχε πάρει φωτιά εκείνη την παγωμένη νύχτα του Νοέμβρη του ’93. Όμως, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όλοι γνώριζαν ότι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση θα ήταν ο ΟΦΗ. Οι παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ κόντρα σε μια ομάδα που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε βάλει 5 γκολ στην Μπαρτσελόνα (!!), δεν μάσησαν και είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας.

Μια σπέσιαλ περιγραφή από Ισπανικό κανάλι με video διάρκειας 10 λεπτών!

Το “Γεντί Κουλέ” πήρε φωτιά για πρώτη φορά στο 51ο λεπτό όταν ο Μαρινάκης έφυγε από τα δεξιά και με μια από τις γνωστές του σέντρες – ξυράφι έστειλε συστημένη την μπάλα στο δεξί πόδι του Μαχλά που με πλασέ ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Το 1-0 αύξανε συνεχώς την πίεση του ΟΦΗ προς την εστία των Ισπανών και 11 λεπτά αργότερα ο Τζουγκάνοβιτς ανετράπη από τον διεθνή αμυντικό της Ατλέτικο, Καμινέρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιφούτης που έστω και με περιπετειώδη τρόπο ευστοχούσε στέλνοντας στα ουράνια τον ΟΦΗ και μαζί ένα ολόκληρο νησί!

H ενδεκάδα του ΟΦΗ σε εκείνο το ιστορικό ματς της 2ας Νοεμβρίου 1993

Χανιωτάκης, Μουστακίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Μαρινάκης, Πατεμτζής, Πουρσανίδης, Τσιφούτης, Σαμαράς, Μαχλάς (90’ Αθανασιάδης), Λούπου (65’ Αλεξούδης), Τζουκάνοβιτς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook