Σαν Σήμερα: Γράφει ιστορία ο ΟΦΗ και βγαίνει στην Ευρώπη!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σαν σήμερα, στις 26 Απριλίου 1986, ο ΟΦΗ έρχεται ισόπαλος 3-3 με τον Ολυμπιακό και παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στις “φλόγες” βρισκόταν το Ηράκλειο στις 26 Απριλίου 1986 όταν ο ΟΦΗ έγραφε ιστορία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του έπαιρνε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ταξιαρχία του Γκέραρντ βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και χρειαζόταν έναν βαθμό ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό όμως εκείνη η ομάδα έδειχνε ότι… ήταν το κάτι άλλο. Κάτι εντελώς διαφορετικό που ασφαλώς οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θυμούνται με νοσταλγία. Εκείνη η ομάδα του ΟΦΗ δεν φοβόταν καμία έδρα και κανέναν αντίπαλο και το έδειχνε και εκείνο το Σάββατο.

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 5ο λεπτό, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα δύο φορές αποδεικνύοντας την μεγάλη δυναμική που είχε ως ομάδα.

Πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα ήταν ο Ράικο Γιάγιανιν που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του ΟΦΗ οδηγώντας την ομάδα στον μεγάλο θρίαμβο. Ο Σέρβος βιρτουόζος ισοφάρισε το γκολ του Μητρόπουλου ενώ με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 1-2 για τον ΟΦΗ παγώνοντας το γεμάτο ΟΑΚΑ.

Στην συνέχεια ο Ξανθόπουλος με δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 3-2 όμως ο πρώην αρχηγός των “ερυθρόλευκων” και νυν του ΟΦΗ Τάκης Περσίας με φοβερή κεφαλιά – ψαράκι έκανε το 3-3 δίνοντας στον ΟΦΗ τον βαθμό που ήθελε για να εξασφάλιζε και μαθηματικά την έξοδο στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Αρβανίτης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Τόγιας, Μίχος, Παπαχρήστου, Καπουράνης, Μητρόπουλος, Σέστιτς, Αναστόπουλος, Βαΐτσης (46′ Κοκολάκης)

ΟΦΗ: Μητσέας, Γκουλής (76′ Περσίας), Βασιλείου, Τσινός, Ανδριανίδης, Ίσις, Τσίμπος, Γιάγιανιν, Καριώτης(63′ Νιόπλιας), Παπαβασιλείου, Σαμαράς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook