Μπαστάκης: “Ο ΟΦΗ γεννάει φιλάθλους στο Ρέθυμνο, έρχονται συνέχεια παιδιά λόγω της συνεργασίας με την ομάδα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του ΟΦΗ στο Ρέθυμνο Γιώργος Μπαστάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιρροή στην τοπική κοινωνία και για το γεγονός ότι ο σύλλογος δημιουργεί νέους φιλάθλους στο νομό και την πόλη.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Μπαστάκης βρίσκεται μέσα στους πέντε κορυφαίους προπονητές του κόσμου μετά την σπουδαία επιτυχία την οποία πέτυχε με την Εθνική Ελλάδας mini soccer. Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή Θύρα 8 με τον Μανώλη Σαρρή, ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του ΟΦΗ στο Ρέθυμνο αναφέρθηκε στην αύξηση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται από την τοπική κοινωνία προκειμένου να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής αλλά και το γεγονός ότι ο σύλλογος δημιουργεί ολοένα και νέους φιλάθλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαστάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το τι προτιμάει ανάμεσα στο να είναι ποδοσφαιριστής ή προπονητής: «Το κάθε ένα έχει την δική του ομορφιά. Ο ποδοσφαιριστής είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, αλλά και ο προπονητής έχει τη δική του νότα ομορφιάς στον χώρο».

Για την προπονητική στις αναπτυξιακές ηλικίες: «Το να είσαι προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες έχει έναν σύνθετο ρόλο, κυρίως παιδαγωγικού χαρακτήρα που αν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να απολαύσεις την ξεχωριστή ομορφιά που δίνουν τα μικρά παιδιά, γιατί ο κόσμος των παιδιών είναι περισσότερο αθώος από τον κόσμο των ενηλίκων. Η γνώμη μου είναι ότι όταν ένας ενήλικας παίζει ποδόσφαιρο, πρέπει να συμπεριφέρεται ως παιδί».

Για την διάκρισή του με την Εθνική ομάδα mini soccer: «Δεν ήξερα την διαδικασία της ψηφοφορία. Είναι μία συνολική διάκριση όλου του τεχνικού τιμ, γιατί πίσω από τον προπονητή υπάρχουν συνεργάτες που είναι πολύ σημαντικοί. Η επιτυχία οφείλεται καθαρά στους ποδοσφαιριστές που όπως είπα νωρίτερα είναι οι πρωταγωνιστές, γιατί αυτοί θα πάρουν την τελική απόφαση και ο ρόλος του προπονητή είναι πάντα βοηθητικός σε αυτό το κομμάτι. Στο να μπορούν οι παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για την εξέλιξη του Mini Soccer στην Ελλάδα: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία πολύ σημαντική εξέλιξη από την πλευρά μας, ως Ελληνική ομάδα, η οποία συνοδεύτηκε από μία διάκριση στο Ρέθυμνο, όταν ήμασταν και διοργανωτές, και είχαμε βγει τρίτοι. Και τώρα με την 5η θέση στην ουσία πιστοποιούμε την δυναμική μας σαν ομάδα, ότι είμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Είναι κάτι πολύ μεγάλο.

Το ποδόσφαιρο μικρών διαστάσεων στην ουσία έχει να κάνει με όλες τις συγκινήσεις που σου προσφέρει το κλασικό ποδόσφαιρο, απλά λόγω των μικρών διαστάσεων, αυτές οι συγκινήσεις είναι πιο συχνές. Είναι οι εστίες κοντά και όλα τα συναισθήματα που σου προσφέρει μία ωραία φάση, ένα ωραίο γκολ, τα βλέπεις πολλαπλάσια».

Για την συνεργασία του με τον ΟΦΗ και την ακαδημία του Αστέρα Ρεθύμνου: «Το να συνεργάζεσαι με τον ΟΦΗ σε γεμίζει με τιμή και ευθύνη, γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και μία από τις ιστορικότερες της Ελλάδας. Όσον αφορά εμάς, ως ΟΦΗ Ρεθύμνου, μπορώ να πω ότι η συνεργασία αυτή είναι ανθρωποκεντρική. Γνώρισα τους ανθρώπους του ΟΦΗ και από πριν, αλλά μέσα από τη συνεργασία τους γνωρίζεις καλύτερα, και δίνουν μία ξεχωριστή νότα σε αυτό που κάνουμε. Ακολουθούμε το προπονητικό πρόγραμμα και τις οδηγίες που παίρνουμε από την ΠΑΕ, συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα του Ηρακλείου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάθε Σαββατοκύριακο είμαστε εκεί για να παίζουν τα παιδιά πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Η παρουσία των ανθρώπων του ΟΦΗ σε αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντική γιατί αξιολογούν την εκπαίδευση των παιδιών και παρακολουθούν την εξέλιξή τους. Παράλληλα, με τις προπονητικές επισκέψεις που κάνουμε στο ΒΑΚ και με τις ξεχωριστές προπονητικές επισκέψεις που κάνουν τα παιδιά που έχουν αξιολογηθεί ως παίκτες περισσότερο εξελίξιμοι σε σχέση με κάποιους άλλους, μπορώ να πω ότι δείχνει πως μπορεί να αποδώσει καρπούς αυτή η συνεργασία. Μπορεί να μεγαλώσει τα όνειρα των παιδιών του Ρεθύμνου και μπορεί να υποστηρίξει το ρόστερ των ομάδων Under του ΟΦΗ, μέσα στα επόμενα χρόνια».

Για το πως αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου την ακαδημία του ΟΦΗ: «Αφενός, το πρώτο που βλέπει να κανείς είναι τα παιδιά που έρχονται στην ακαδημία, αλλά για εμένα είναι ότι ο ΟΦΗ έχει δικούς του οπαδούς, δικούς του ανθρώπους που τον υποστηρίζουν. Δηλαδή παρακολουθώ την επιθυμία ανθρώπων που είναι και εκτός ομάδας, να ζητούν εισιτήρια για να πάνε να δουν την ομάδα του ΟΦΗ και όχι σε ντέρμπι. Ζητούν να τον δουν και με τον Αστέρα Τρίπολης, και με τον Ιωνικό, δεν είναι ότι βλέπουν την αντίπαλη ομάδα, είναι ότι θέλουν να υποστηρίξουν τον ΟΦΗ.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είχα μία προσωπική εμπειρία που με συγκίνησε. Μία μέρα καθώς πήγαινα να κάνω προπόνηση στο γήπεδο είδα μία μπάλα του ΟΦΗ. Αυτό για εμένα έδειξε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν ζητούν από τους γονείς τους την μπάλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, αλλά του ΟΦΗ. Αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι συνέβη λόγω της συνεργασίας που έχουμε με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Υπάρχουν παιδιά που υποστηρίζουν τον ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα της ομάδας του ΟΦΗ είναι γνωστό κάθε σαββατοκύριακο. Δεν μένουν εκεί τα παιδιά, ρωτούν τι έκαναν και οι Κ19, Κ17 και Κ15».

Για το εάν παίζει ρόλο ότι ο ΟΦΗ έχει ήδη δύο παιδιά από το Ρέθυμνο στο ρόστερ του, που έχουν ήδη παίξει στην Super League 1: «Φυσικά γιατί η κοινωνία του Ρεθύμνου είναι μικρή αριθμητικά. Το γεγονός ότι δύο παίκτες από το Ρέθυμνο έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε επίπεδο Super League 1 είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που κάνει τους ανθρώπους του Ρεθύμνου να θέλουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξή τους και παράλληλα να αναγνωρίσουν ότι ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα, η οποία ανοίγει τις πόρτες της σε αυτές τις περιπτώσεις παιδιών. Για εμένα αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο μόνο καλά έχει να φέρει».

Για τον Γιάννη Αποστολάκη: «Είναι ένα παιδί που είναι μία ολοκληρωμένη αθλητική προσωπικότητα και σε αυτό έχει συμβάλει και η οικογένειά του πάρα πολύ, αλλά και η οικογένεια του ΟΦΗ. Ποδοσφαιρικά σίγουρα έχει πάρει την σωστή εκπαίδευση γιατί είναι αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, οπότε πήρε μία εκπαίδευση σταθερή, κάτι πολύ σημαντικό. Παράλληλα έχει και τις σωστές προτεραιότητες, όπως και ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης. Μπορείς να είσαι παίκτης της Super League 1 και να είσαι και φοιτητής σε ένα Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, έχοντας πετύχει και αυτό τον δρόμο παράλληλα».

Για τους Αποστολάκη – Θεοδοσουλάκη: «Το γεγονός ότι κλήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα του ΟΦΗ σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα, είναι μία ποδοσφαιρική κληρονομιά, που θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια έχει αυξήσει τις προσδοκίες για το τι μπορούν αυτά τα παιδιά να προσφέρουν στον ΟΦΗ».

Για το μέλλον της συνεργασίας του ΟΦΗ με την ακαδημία του Ρεθύμνου: «Εάν συνεχιστεί αυτή η σταθερή πορεία, θεωρώ ότι θα έχει αμφότερες τις πλευρές κερδισμένες, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, τις οικογένειές τους και την ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου, αλλά και τον ΟΦΗ, γιατί θα μπορεί να πάρει όσο γίνεται πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές, στον δρόμο που χάραξαν τα άλλα δύο παιδιά που αναφέραμε προηγουμένως και να είναι σημαντικοί αθλητές για τον ΟΦΗ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook