Ο πρόεδρος του Μινωταύρου για τη συνεργασία με τον ΟΦΗ: «Πιστεύουν πολύ σ’ αυτή την κίνηση»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος του Μινωταύρου, Γιάννης Σπυριδάκης παραχώρησε συνέντευξη αναφορικά με την συνεργασία της ιστορικής ομάδας των Μουρνιών με τον ΟΦΗ σε επίπεδο ακαδημιών.

Για τη συνεργασία που ανακοινώθηκε μεταξύ Μινωταύρου και ΟΦΗ μίλησε στο athlitiko ο Γιάννης Σπυριδάκης. Ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου των Μουρνιών τονίζει ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης που επιχειρείται στις ακαδημίες αναζητήθηκε ένας ισχυρός συμπαίκτης επιπέδου Super League, χαρακτηρίζοντας τον ΟΦΗ ως τον ιδανικό.

Οπως ανακοινώθηκε, ο Μινώταυρος εντάσσεται στο πρόγραμμα “OFI Elite Academy” που τρέχει ο ΟΦΗ σε διάφορες περιοχής και μεταξύ άλλων και στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σπυριδάκης:

Πρόεδρε, πώς προέκυψε η συνεργασία με τον ΟΦΗ;

Ηταν στο πλάνο εξ αρχής η αναβάθμιση των ακαδημιών μ’ έναν ισχυρό “συμπαίκτη” Super League. Ο ΟΦΗ ήταν ο ιδανικός… Τη συνεργασία την τρέξαμε εξ αρχής με τον αντιπρόεδρο Ηλία Πουρσανίδη εδώ και 8-9 μήνες σε πλήρη συνεννόηση με τα ΔΣ και τους νομικούς μας.

Τι θα περιλαμβάνει η συνεργασία;

Ενα καθετοποιημένο πλάνο δουλειάς, όπως σεμινάρια, αξιολόγηση, τεστ, τουρνουά, επιμόρφωση, προγράμματα κλπ. ανά ηλικιακή κατηγορία με συνεχή ανατροφοδότηση από το τεχνικό επιτελείο, προσωποποιημένη ανάλυση αναγκών και στόχων και εν τέλει την αξιοποίηση κάθε παιδιού που έχει προοπτική από την ΠΑΕ και φυσικά τον Μινώταυρο.

Εχει και μια ιδιαίτερη σημασία ότι ένα σωματείο από τα Χανιά συνεργάζεται με τον ΟΦΗ, είναι έτσι τα πράγματα, βλέπετε αυτή την οπτική;

Ο συγκρητισμός είναι παγκόσμια έννοια, ο αθλητισμός ενώνει και οι διχαστικές λογικές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Αλλωστε ό,τι κάνουμε γίνεται για τα παιδιά. Οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε τόσο με την ΠΑΕ Χανιά όσο και με την ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά και μεταξύ τους, αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Δηλαδή κάποιος παίκτης που θα ξεχωρίζει στην ακαδημία του Μινωταύρου, θα του ανοίγει η πόρτα του ΟΦΗ; Τι θα περιλαμβάνει το καθαρά τεχνικό κομμάτι αυτής της συνεργασίας;

Το “OFI Elite Academy” υπό τον Θ. Ελευθεριαδη ουσιαστικά δημιουργεί μια ακόμη βάση στα Χανιά. Ετσι θα διαμορφώνει με το δικό μας τεχνικό τιμ τα τμήματα, τον διαχωρισμό και κυρίως τα τεστ αξιολόγησης, τα ταξίδια, τα τουρνουά. Είμαστε ευτυχείς που το υπάρχον τεχνικό τιμ είναι άρτιο επιστημονικά και οι ήδη υπάρχουσες υποδομές, έτοιμες για το επόμενο βήμα. Ηδη μεταξύ 24-27 Αυγούστου θα πάει ο τερματοφύλακας, Γιώργος Πουλιδάκης για δοκιμή στο Ηράκλειο και θα έχουμε και φιλικό τεστ της Κ16 στο Βαρδινογιάννειο ενώ αρχές Σεπτέμβρη, με το άνοιγμα, έρχονται κλιμάκια του ΟΦΗ για τεστ αξιολόγησης και εργομετρικά.

Από τον ΟΦΗ τι σας είπαν, πέραν από αυτά που ανακοινώθηκαν γι’ αυτή τη συνεργασία;

Είναι σαφές ότι η ΠΑΕ έψαξε, ρώτησε και έμαθε πριν προχωρήσουμε… Πιστεύουν πολύ σ’ αυτή την κίνηση. Είναι σαφές και η σημαντικότερη διαφορά με άλλους, ότι η συνεργασία αφορά την ΠΑΕ ΟΦΗ με τον Μινώταυρο, και όχι κάποιον που λειτουργεί ως franchise της εμπορικής ονομασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το ξέρετε ότι αρκετοί Χανιώτες έχουν δοκιμάσει στον ΟΦΗ και έχουν πετύχει. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κιάσσος. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Και ο Μάνος Ζαχαράκης του Μινωταύρου συμπληρώνω που έγινε και αρχηγός… Η παράδοση του ΟΦΗ ν’ αξιοποιεί Κρητικούς, η μικρή απόσταση και η απευθείας πλέον συνεργασία με τον Μινώταυρο, που θα είναι τα “μάτια” της ΠΑΕ στον Νομό Χανίων αποτελούν εγγύηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο Μινώταυρος έχει “δώσει” και τον Βόρφι στα Χανιά. Αυτό είναι το όραμα των ακαδημιών του συλλόγου; Θέλετε να δώσετε αυτή την προοπτική;

Ως ομάδα έχουμε μακρά παράδοση στην ανάδειξη παικτών. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλάνο αν και το μέγεθος μας είναι για τουλάχιστον Γ’ Εθνική με δικά μας παιδιά, Χανιωτάκια…

Τι βλέπετε για του χρόνου εν όψει της σεζόν που ξεκινά; Για την πρώτη ομάδα, αλλά και για τις ακαδημίες.

Ο μεγάλος στόχος του Νομού είναι να βγουν τα Χανιά στη Super Super League, στο τοπικό ο Γρανίτης είναι μεγάλο φαβορί, αλλά η ουσία είναι να βγάλουμε και ομάδα στην Γ’ Εθνική. Ο Μινώταυρος θα συνεχίσει να χτίζει με κράμα νέων και παλιών παιδιών, με σωστή δουλειά και πιστεύω ότι η ώρα που θα βρεθούμε στην παραπάνω κατηγορία δεν αργεί. Πάντα με τα δικά μας παιδιά… Με την ευκαιρία, καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία σε όλους και πάνω απ’ όλα χωρίς τραυματισμούς.

Πηγή: athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook