Όλος ο ΟΦΗ στις Μουρνιές – Ελευθεριάδης: “Μέσω του σκάουτινγκ αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά του νομού Χανίων”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δεκάδες παιδιά βρέθηκαν στα trials του ΟΦΗ που έγιναν στο γήπεδο του Μινώταυρου με τον ΟΦΗ να δίνει βροντερό παρόν.

Μάλιστα, την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο κ. Ελευθεριάδης, σημειώνοντας τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούμε δοκιμαστικά στα Χανιά, εγκαινιάζοντας κατά κάποιο τρόπο επίσημα τη συνεργασία μας με τον Μινώταυρο. Μέσω του σκάουτινγκ αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά του Νομού Χανίων, θέλοντας να στηρίξουμε την προσπάθεια ούτως ώστε όποιο ταλέντο υπάρχει να μπορέσει να πάρει ευκαιρίες μέσα στο ΒΑΚ για τον ΟΦΗ και γιατί όχι τη νέα σεζόν να τους έχουμε στα επίλεκτα τμήματα των ομάδων μας που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Super League 1. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση που υπήρξε γιατί ξέχωρα από τα παιδιά του Μινώταυρου έγινε ένα πολύ οργανωμένο tryout. Νιώθουμε πραγματικά υποχρεωμένοι απέναντι στον σύλλογο του Μινώταυρου αλλά και σε ανθρώπους ή γονείς που έφεραν τα παιδιά παρότι καθημερινή. Επιλέξαμε να μην ενοχλήσουμε και τις Ενώσεις και νομίζω ότι όλα πήγαν καλά».

Η ανακοίνωση του Μινώταυρου

“Τσέκαρε” Χανιωτάκια -και όχι μόνο- ο ΟΦΗ – Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Μινώταυρου

Μέσα σε άριστο κλίμα και με τη συμμετοχή δεκάδων ποδοσφαιριστών από πολλές Ακαδημίες από τα Χανιά -μεταξύ άλλων φυσικά και του Μινώταυρου- αλλά και από άλλα μέρη της χώρας διεξήχθησαν τα δοκιμαστικά του ΟΦΗ (tryouts) που φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη (24/1) στο γήπεδο “Ελευθέριος Πατακάκης”.

Το τμήμα σκάουτινγκ του ΟΦΗ με υπεύθυνο τον επικεφαλής της Elite Ακαδημίας της ΠΑΕ, Θοδωρή Ελευθεριάδη είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει το ταλέντο νεαρών ποδοσφαιριστών, γεννηθέντες τα έτη από το 2008 μέχρι το 2011, με τελικό σκοπό την επιλογή κάποιων εξ αυτών ώστε να στελεχώσουν τα τμήματα Κ15 και Κ17 της Elite Ακαδημίας, για τη σεζόν 2024-25.

Εκτός από τον κ. Ελευθεριάδη, παρόντες από τον ΟΦΗ ήταν ακόμη τα εξής στελέχη:

• Ο προπονητής και σκάουτερ, Μανώλης Συκιωτάκης.

• Ο προπονητής της Κ15, Παναγιώτης Πετράς.

• Ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Μανώλης Καρυωτάκης.

• Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Γαυγιωτάκης.

Για τον Μινώταυρο η εμπειρία ήταν μοναδική τόσο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας που πήραν μέρος στα δοκιμαστικά όσο και γιατί αποτέλεσε το μέσον ούτως ώστε ποδοσφαιριστές από άλλες Ακαδημίες του Νομού Χανίων να βρεθούν στο γήπεδο των Μουρνιών και να δείξουν τα χαρίσματά τους. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ποδοσφαιριστές και άλλα μέρη της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Γιάννη Σπυριδάκη: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με τον ΟΦΗ πραγματοποιήσαμε ουσιαστικά το δεύτερο “ανοικτό” δοκιμαστικό που ήταν για όλα τα παιδιά του Νομού μας. Θεωρώ πως ήταν μια καλή ευκαιρία για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να μπουν στις λίστες παρακολούθησης της ΠΑΕ ΟΦΗ και όλων των ανθρώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται να βλέπουν την εξέλιξη του ταλέντου τους. Απευθύναμε πρόσκληση στους Ενωσιακούς προπονητές και σε όλα τα σωματεία ώστε να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τον τρόπο προπόνησης σε τέτοιου τύπου δοκιμαστικά. Ο Μινώταυρος θα συνεχίσει, προσδοκώντας να βοηθήσουμε ποδοσφαιριστές που το ονειρεύονται και το θέλουν πραγματικά να διεκδικήσουν το όνειρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στόχος πάνω απ’ όλα όμως με αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τον ΟΦΗ είναι τα παιδιά να διδάσκονται ήθος και πάνω απ’ όλα να προχωρήσουν στο δρόμο του αθλητισμού», σημείωσε ο κ. Σπυριδάκης.

Για το ότι ο Μινώταυρος αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο για να ενώσει το ταλέντο των Χανιωτών ποδοσφαιριστών με τον ΟΦΗ έκανε λόγο ο τεχνικός διευθυντής της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους σε επίπεδο Χανίων, Αποστόλης Τζόκας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Μινώταυρος», σημείωσε, «αποτελεί το συνδετικό κρίκο του Νόμου μας με τη μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στην Super League από την Κρήτη. Χάρηκα πάρα πολύ γι’ αυτό που είδα διότι 60 παιδιά απ’ όλες τις Ακαδημίες συν τα παιδιά του Μινώταυρου έφεραν εις πέρας μια προπόνηση που έγινε από ειδικούς, δείχνοντας τις ικανότητες τους και το αν μπορούν να σταθούν σε μια πιο μεγάλη κατηγορία. Ελπίζω ο ΟΦΗ να ξεχώρισε κάποιο ταλέντο αλλά σίγουρα όλη αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι ο Μινώταυρος πρόσφερε κέρασμα, το οποίο περιλάμβανε άφθονα φρούτα, χυμούς και σνακ για όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, εκτός από τους Ενωσιακούς προπονητές και τους προπονητές από τις περισσότερες Ακαδημίες του Νομού, το παρών έδωσαν και στελέχη της ΠΑΕ Χανιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook