Όταν ο Εντόι κατέβαινε από το λεωφορείο…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σενεγαλέζος φορ που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ, κάνει πράγματα και θαύματα στην Πρέμιερ Λιγκ και το Gentikoule θυμάται μια “μαύρη νύχτα” για την ιστορία του συλλόγου.

Ήταν 28 Δεκεμβρίου του 2008. Ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και όλοι περίμεναν πως και πως εκείνη την αναμέτρηση. Πολύ περισσότερο, περίμενε το παιχνίδι ο ίδιος ο Νταμέν Εντόι που το καλοκαίρι του 2009 είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό ως αποτυχημένος μετά από εντολή του Τεν Κάτε. Με αφορμή τα δύο γκολ του Εντόι, το Gentikoule γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται το τι συνέβη εκείνη την “μαύρη” νύχτα για τον ΟΦΗ. Μια νύχτα που πόνεσε τον ΟΦΗ περισσότερο από κάθε άλλη ήττα.

Ο Σενεγαλέζος φορ ήθελε πως και πως να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό για να αποδείξει, την ομολογουμένως μεγάλη, αξία του και κυρίως να δώσει απαντήσεις στον Ολλανδό τεχνικό. Την προηγούμενη Κυριακή, ο Εντόι πέτυχε δύο γκολ ως παίκτης της Χαλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και μάλιστα αναδείχθηκε ΜVP της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ χάρις στην καταπληκτική εμφάνιση του.

Ο Αφρικανός εκμυστηρευόταν στους συμπαίκτες του στον ΟΦΗ ότι περίμενε πως και πως εκείνο το ματς ενώ μέχρι και τον Δεκέμβρη ήταν ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ της ομάδας πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Φτάνει η ώρα του αγώνα και όταν βγαίνει ο ΟΦΗ για ζέσταμα, όλος ο κόσμος βλέπει ότι ο Αφρικανός όχι μόνο δεν είναι στην 11αδα αλλά βρίσκεται και εκτός αποστολής! Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αποστολή που είχε ανακοινωθεί για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το όνομα του Εντόι ήταν κανονικά μέσα στους 18 που είχε πάρει ο Μαντζουράκης. Το Παγκρήτιο αρχίζει και βράζει αφού ο Εντόι είχε έρθει στον ΟΦΗ ως ελεύθερη μεταγραφή, όπως ισχυρίζοταν ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που είχε πει και την περίφημη φράση “τα έδωσα όλα για τον Εντόι”!

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, γίνεται γνωστό ότι ο Εντόι δεν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό αφού ασκήθηκαν πιέσεις στον ΟΦΗ ώστε να μην αγωνιστεί ενώ και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μένουν έκπληκτοι από αυτήν την απόφαση. Και πράγματι, ο Εντόι έφυγε από την αποστολή πριν αναχωρήσει η ομάδα για το Παγκρήτιο!

Ο γραφών ρωτάει τον Μαντζουράκη στην συνέντευξη τύπου για το θέμα του Εντόι και εκείνος “αδειάζει” την διοίκηση Βατσινά λέγοντας: “Προετοίμασα την ομάδα με τον Εντόι να βρίσκεται στην ενδεκάδα. Όμως δύο ώρες πριν την σέντρα του αγώνα δεν τον είδα μέσα στο λεωφορείο. Την απάντηση για την απουσία του θα σας την δώσει η ΠΑΕ. Η σκέψη μου για την παρουσία μου στον ΟΦΗ έχει επηρεαστεί από αυτό το γεγονός”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook