Videos / Το ΤΟΡ 10 των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μας το ζητήσατε και το κάναμε. Με αφορμή το πρόσφατο θέμα για τον Περογαμβράκη, το Gentikoule παρουσιάζει με videos τους 10 πρώτους σκόρερ στη νεότερη ιστορία του ΟΦΗ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ψάξαμε και βρήκαμε, με ακρίβεια, τους 10 πρώτους σκόρερ στη νεότερη ιστορία του ΟΦΗ (χωρίς να έχουμε ακριβή στοιχεία για τις παλιότερες 10ετίες) και η παρακάτω δεκάδα είναι γεμάτη εκπλήξεις. Το ΤΟΡ 10 έχει εκπλήξεις γιατί στην πρώτη θέση ισοβαθμούν δύο ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις με τον έναν εκ των δύο βέβαια να αποτελεί πρώτο σκόρερ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ισοβαθμία στην κορυφή αποτελεί ένα παράδοξο του πως γράφεται καμία φορά η ιστορία στον χώρο του αθλητισμού.

Πάμε να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση…

Νούμερο 10
Ζντράβκο Πόποβιτς, Γιώργος Χριστοφής / 32 γκολ

Στην δέκατη θέση ισοβαθμούν δύο ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο ένας αγωνίζεται ακόμα στον ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Ζντράβκο Πόποβιτς που με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Γλυφάδα έφτασε τα 32 (έχοντας σκοράρει μάλιστα και στις τρεις κατηγορίες !!) με την φανέλα του ΟΦΗ. O Kροάτης μεσοεπιθετικός έπιασε στην 10η θέση τον Γιώργο Χριστοφή που έχει πετύχει 32 γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ αγωνιζόμενος με την “ασπρόμαυρη” φανέλα την περίοδο 1977 – 1986.

Νούμερο 9
Γιάννης Σαμαράς / 34 γκολ

Με δύο γκολ παραπάνω, ο Σαμαράς αγωνίστηκε στον ΟΦΗ για 12 χρόνια, με εξαίρεση 18 μήνες στον Παναθηναϊκό και πέτυχε 34 γκολ.

Noύμερο 8
Κώστας Φραντζέσκος / 36 γκολ

Ο σπεσιαλίστας των φάουλ αγωνίστηκε στον ΟΦΗ για 2,5 χρόνια μέχρι τον Γενάρη του 1997 που μετακόμισε για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Τα δύο προηγούμενα χρόνια σε 65 παιχνίδια είχε πετύχει 29 γκολ, μερικά εξ αυτών με εντυπωσιακές εκτελέσεις φάουλ.

Νούμερο 7
Πέτρος Μαρινάκης / 39 γκολ

Παρότι μέσος, ο Πέτρος Μαρινάκης με την παρουσία του σε αυτήν την ολιγομελή λίστα αποδεικνύει πόσο πολύτιμος ήταν για τον ΟΦΗ. Έχει πετύχει 39 γκολ με τα “ασπρόμαυρα” και η πιο παραγωγική του χρονιά ήταν η 1997 – 1998 όταν είχε πετύχει 11 γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ.

Νούμερο 6
Θαλής Τσιριμώκος / 40 γκολ

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ κατέχει και ένα ιδιότυπο ρεκόρ καθώς πρόλαβε να πετύχει 40 γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ ενώ αγωνίστηκε για μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα. Ο Τσιριμώκος έπαιξε στον ΟΦΗ για 4 χρόνια (1981-1985) όμως στις δύο από τις τέσσερις χρόνιες πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων (17 & 15).

Νούμερο 5
Δημήτρης Παπαδόπουλος / 49 γκολ

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ και συνέδεσε το όνομα του με την ιστορική άνοδο της ομάδας το 1968. Έκανε εξαιρετικές χρονιές και πραγματικά τα παρακάτω videos αποτελούν ντοκουμέντα από μια εντελώς διαφορετική εποχή.

Νούμερο 4
Ρόναλντ Γκόμεζ / 52 γκολ

Το θωρηκτό από την Κόστα Ρίκα αγκυροβόλησε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1999 και έκανε πάταγο. Ο μεγάλος Ρόναλντ Γκόμεζ πέτυχε 52 γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ και ακόμα και τώρα αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν με την φανέλα του.

Νούμερο 3
Γιώργος Βλαστός / 55 γκολ

Ο τεχνικός διευθυντής του ΟΦΗ παραμένει στην πρώτη τριάδα της λίστας μετά από αρκετά χρόνια ενώ κατέχει και ένα μοναδικό ρεκόρ: Αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ (και έναν από τους ελάχιστους που το έχουν καταφέρει στην Ελλάδα) που πέτυχε 4 γκολ σε ένα παιχνίδι! Ένας εκ των νεότερων αρχηγών του ΟΦΗ, ήταν πραγματικός “φονιάς” μέσα στην αντίπαλη περιοχή ενώ το γκολ που είχε πετύχει στον τελικό κυπέλλου του 1990 κόντρα στον Ολυμπιακό κοσμούσε επί χρόνια το σήμα της Αθλητικής Κυριακής.

Νούμερο 1

Νίκος Μαχλάς – Νίκος Νιόπλιας / 73 γκολ

Το απίστευτό ρεκόρ των δύο πρώην ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ: Και οι δύο μοιράζονται την πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ έχοντας πετύχει 73 γκολ γράφοντας την δική τους ιστορία με την φανέλα του ΟΦΗ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook