Θέμα: Βήμα – βήμα πως το -17 έγινε… 0!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Χρειάστηκαν 27 αγωνιστικές για να μπορέσει ο ΟΦΗ να πιάσει κορυφή (έστω και με συγκάτοικο) και το Gentikoule κάνει Flash Back στο πως ροκανίστηκε η διαφορά των 17 βαθμών.

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και αν ισοβαθμεί με τον Φωστήρα, και αυτό το γεγονός από μόνο του διώχνει το άγχος και την πίεση με την οποία η ομάδα παίζει από τα τέλη του Σεπτέμβρη. Μια ομάδα που είναι καταδικασμένη να κερδίζει σε αυτήν την κατηγορία και που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θεωρείται (και δικαιολογημένα) αποτυχία.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Φωστήρας 29
ΟΦΗ 12

Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2015 όταν ο ΟΦΗ έχανε στην Ραφήνα από την Τριγλία με 2-1 και την ίδια ώρα ο Φωστήρας με γκολ στο 96′ κέρδιζε στην Γλυφάδα με την διαφορά των δυο τους να είναι 17 ολόκληροι βαθμοί. Η ομάδα του Ταύρου είχε 29 βαθμούς ενώ ο ΟΦΗ βρισκόταν στην μέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς μετά από 11 παιχνίδια και ενώ δεν είχε τελεσιδικήσει η απόφαση για την επιστροφή των έξι βαθμών.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Φωστήρας 32
ΟΦΗ 18

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, ο ΟΦΗ παίζει στου Ζωγράφου με τον Ηλυσιακό και ο Φωστήρας στην Ρόδο κόντρα στον Ιάλυσο. Το γκολ του Πόποβιτς και η νίκη της ομάδας της Ρόδου μειώνει την διαφορά στους 14 βαθμούς.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Φωστήρας 38
ΟΦΗ 27

Στις αρχές Γενάρη, η ΕΠΟ επιστρέφει στον ΟΦΗ τους έξι βαθμούς και η διαφορά μειώνεται στους 8 βαθμούς. Λίγες ημέρες μετά ακολουθεί το ντέρμπι στον Ταύρο όπου ο ΟΦΗ γνωρίζει την ήττα με 1-0 και η διαφορά πάει σε διψήφιο νούμερο, στους 11 βαθμούς.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

Φωστήρας 39
ΟΦΗ 30

Η εβδομάδα μειώνεται δύο βαθμούς, μια αγωνιστική μετά – στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Ο ΟΦΗ ρίχνει τέσσερα γκολ στον Εθνικό ενώ ο Φωστήρας αναδεικνύεται ισόπαλος 0-0 με τον Ερμή στα Ζωνιανά και ενώ ο Κατσικοκέρης έχει αστοχήσει σε πέναλτι στο 94′!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Φωστήρας 45
ΟΦΗ 39

Ένας μήνας χρειάστηκε, μαζί με τις συνεχείς αναβολές της δράσης, για να μειωθεί η διαφορά κατά τρεις βαθμούς. Στην 19η αγωνιστική ο ΟΦΗ κέρδιζε εύκολα την Γλυφάδα με 3-1 ενώ την ίδια ώρα ο Φωστήρας έχανε μέσα στον Ταύρο από τον Ιωνικό.

Κυριακή 6 Μαρτίου

Φωστήρας 45
ΟΦΗ 42

Μια αγωνιστική μετά, η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο καθώς ο ΟΦΗ περνούσε νικηφόρα από το Παγκρήτιο Στάδιο κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 2-1 ενώ ο Φωστήρας έχανε στου Ζωγράφου από τον Ηλυσιακό.

Κυριακή 12 Μαρτίου

Φωστήρας 48
ΟΦΗ 43

Η “γκέλα” του ΟΦΗ μέσα στο “Γεντί Κουλέ” με αντίπαλο τον Ιάλυσο και η νίκη του Φωστήρα επί Αλίμου αυξάνει την διαφορά στους 5 βαθμούς.

Κυριακή 20 Μαρτίου

Φωστήρας 49
ΟΦΗ 46

Μια εβδομάδα μετά, ο ΟΦΗ περνάει νικηφόρα από την Βάρη κερδίζοντας τον Αστέρα με το γκολ του Φραγκουλάκη ενώ ο Εθνικός κόβει βαθμούς του Φωστήρα με τους δυο τους να μένουν στο 1-1

Κυριακή 3 Απριλίου

Φωστήρας 56
ΟΦΗ 55

Δύο αγωνιστικές μετά ο ΟΦΗ παίρνει νέο μεγάλο διπλό στον Πειραιά ενώ ο Φωστήρας για ακόμα μια αγωνιστική έχανε βαθμούς μένοντας στο 0-0 με την Κηφισιά.

Κυριακή 17 Απριλίου

Φωστήρας 59
ΟΦΗ 59

Τρεις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ έφευγε από τη Νίκαια με το “Χ” ενώ ο ΠΑΟΚ σταματούσε τον Φωστήρα κερδίζοντας τον με 3-2 και το φινάλε βρίσκει τους δυο τους να ισοβαθμούν στην κορυφή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook