ΘΕΜΑ: Ο τέταρτος προπονητής που συνεχίζει δεύτερη σερί χρονιά!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Νιόπλιας παραμένει στο “τιμόνι” του ΟΦΗ και το Gentikoule παρουσιάζει το ρεκόρ που τον βάζει σε ένα ολιγομελές κλαμπ που έχει δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση του Ευγένιου Γκέραρντ.

Με την ανανέωση της συνεργασίας του ΟΦΗ με το Νίκο Νιόπλια, ο τελευταίος έγινε ο τέταρτος, μόλις, προπονητής που συνεχίζει στην ομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μετά την αποχώρηση του Γκέραρντ τον Μάιο του 2000, ο πάγκος του ΟΦΗ αποδείχθηκε άκρως “ηλεκτρικός” καθώς πέρασαν είκοσι διαφορετικοί προπονητές με το Νίκο Νιόπλια να είναι ο εικοστός της παρακάτω λίστας.

Στο θέμα μας τώρα. Μέσα σε 15 χρόνια, ο ΟΦΗ άλλαξε 20 προπονητές ωστόσο μόνο πέντε (!) κατάφεραν να “επιβιώσουν” και να συνεχίσουν στην ομάδα και τον επόμενο χρόνο. Ο πρώτος ήταν ο Γιάννης Σαμαράς που πήρε την σκυτάλη από τον Άρη Βασιλείου και στην συνέχεια, την παρέδωσε στον Σκάζνι ενώ ο αμέσως επόμενος ήταν ο Τσέχος που παρέμεινε στην ομάδα για 1,5 χρόνο αποχωρώντας τον Μάρτη του 2003. Τρία χρόνια μετά, ο Ράινερ Μάουρερ έμεινε στον ΟΦΗ για 14 μήνες εξαργυρώνοντας την εξαιρετική σεζόν που έκανε οδηγώντας τον ΟΦΗ στο Κύπελλο Ιντερτότο. Στην συνέχεια, ο Νίκος Αναστόπουλος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ τον Σεπτέμβρη του 2010 και αποχώρησε από την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2012. Μάλιστα, ο “Αναστό” είναι και ο κάτοχος του σχετικού ρεκόρ. Πλέον, ο πέμπτος (και μέχρι τώρα τελετυαίος) είναι ο Νίκος Νιόπλιας που ανανεώνει την συνεργασία του με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά η λίστα με τους είκοσι προπονητές του ΟΦΗ από το 2000 μέχρι το 2016

1. Άρης Βασιλείου
2. Γιάννης Σαμαράς
3. Ζντένεκ Σκάζνι
4. Γιώργος Φοιρός
5. Γιάννης Χατζηνικολάου (2)*
6. Βαγγέλης Βλάχος
7. Μύρων Σηφάκης
8. Ράινερ Μάουρερ
9. Γιώργος Παράσχος (2)*
10. Φράντισεκ Στράκα
11. Γιάννης Μαντζουράκης
12. Νίκι Παπαβασιλείου
13. Νίκος Γκουλής (2)*
14. Νίκος Αναστόπουλος
15. Γιάννης Πετράκης
16. Παύλος Δερμιτζάκης
17. Ρικάρντο Σα Πίντο
18. Τζενάρο Γκατούζο
19. Μουράτ Σεροπιάν
20. Νίκος Νιόπλιας

* Είχαν δύο διαφορετικές θητείες ως προπονητές του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook