Που είναι τώρα οι ήρωες του ’93

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule γυρίζει… μπροστά τον χρόνο και 23 χρόνια μετά τον “άθλο” επί της Ατλέτικο Μαδρίτης ψάχνει και βρίσκει που είναι τώρα οι παίκτες που έγραψαν ιστορία με την φανέλα του ΟΦΗ.

Κώστας Χανιωτάκης
Αφού «κρέμασε» τα γάντια του, εργάστηκε ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Εργοτέλη και στον ΟΦΗ από τον οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012. Στην συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πατούχα και σήμερα δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο μένοντας μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Μανώλης Πατεμτζής
Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και στην συνέχεια ανέλαβε προπονητής αρκετών ομάδων ενώ βρέθηκε ακόμα και στον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Ζντένεκ Σκάζνι. Πλέον είναι προπονητής στον Γιούχτα ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του ΟΦΗ.

Νίκος Παπαδόπουλος
Σαν ποδοσφαιριστής έγραψε την δική του ιστορία στον ΟΦΗ ενώ στην συνέχεια έγινε μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Δούλεψε στην Ξάνθη και στην Κύπρο ενώ τα τελευταία 3 χρόνια ήταν στον πάγκο του Ηρακλή από όπου αποχώρησε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.

Μπάμπης Μουστακίδης
Ο χαλκέντερος ακραίος μπακ εκείνου του ΟΦΗ ζει μόνιμα στην αγαπημένη του Κατερίνη όπου μεταξύ άλλων πέρασε από τον πάγκο αρκετών ομάδων της πόλης. Διατηρεί Πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην πόλη της Μακεδονίας.

Ηλίας Πουρσανίδης
Μετά από μια μεγάλη καριέρα σε ΟΦΗ, Ολυμπιακό και Ηρακλή αποφάσισε να φύγει μακρυά από το ποδόσφαιρο. Πλέον μένει πλέον μόνιμα στο Ναύπλιο και δραστηριοποιείται με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο.

Πέτρος Μαρινάκης
Μέχρι και τον Γενάρη του 2014 ήταν γενικός αρχηγός του ΟΦΗ για 2,5 χρόνια. Την προηγούμενη σεζόν βρέθηκε στον πάγκο των Ασιτών ενώ η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται καθώς ο γιος του Μιχάλης φοράει την φανέλα της θυγατρικής ομάδας του ΟΦΗ, ΟΦΗ ’94.

Ντάνουτ Λούπου
Ο Ρουμάνος «μαέστρος» που ήταν γνωστός για τις εξωγηπεδικές του συνήθειες, ήρθε στην επικαιρότητα λόγω της σοβαρής περιπέτειας που είχε η υγεία του. Κινδύνευσε ακόμα και η ζωή του αλλά πλέον ξεπεράστηκε κάθε κίνδυνος και μένει μόνιμα στο Βουκουρέστι. Πάντως η αγάπη του για την Ελλάδα παραμένει αφού στο Facebook κάνει αναρτήσεις με ελληνικά τραγούδια, λαϊκού ρεπερτορίου!

Γιώργος Τσιφούτης
Ο ήρωας εκείνης της βραδιάς με το πέναλτι που έδωσε την πρόκριση στον ΟΦΗ. Ζει μόνιμα στις Σέρρες όπου εργάστηκε στον Πανσερραϊκό από διάφορα πόστα ενώ σήμερα είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Γιάννης Σαμαράς
Ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον ΟΦΗ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Την τελευταία 10ετία εργάζεται στον Παναθηναϊκό ως υπεύθυνος των ακαδημιών του από όπου αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες.

Νίκος Μαχλάς
Υπηρέτησε τον ΟΦΗ από την θέση του προέδρου μέχρι και τον Μάρτιο του 2015. Πλέον, δεν ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο.

Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς
Ο θεότρελος Σέρβος εργάζεται στην άλλη άκρη του κόσμου και συγκεκριμένα στην μακρινή Ινδονησία και την Pusamania Borneo.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιώργος Αθανασιάδης
Πέρασε από αρκετές ομάδες στην πορεία του παίζοντας στην Α’ Εθνικής ενώ ανέλαβε ομάδες που αγωνίζονταν σε τοπικά και περιφερειακά πρωταθλήματα με τελευταία αυτήν, του Αστέρα Νέων Γλυκών.

Αλέξης Αλεξούδης
Ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ έγινε διεθνής και σε εκείνο το παιχνίδι πέρασε ως αλλαγή πέρνοντας την θέση του Ντάνουτ Λούπου. Πλέον, ζει μόνιμα στην Κω έχοντας αναλάβει καθήκοντα προπονητή στα τμήματα υποδομής της ΑΕ Κω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook