«Οι Κρητικοί ηγωνίσθησαν γενναία και ητύχησαν»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά το χθεσινό επίτευγμα του ΟΦΗ που έφτασε τα 1.500 γκολ στην Α’ Εθνική, το Gentikoule γυρίζει πίσω το ρολόι του χρόνου 53 ολόκληρα χρόνια υπενθυμίζοντας τι συνέβη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σύμφωνα με την Αθλητική Ηχώ οι παίκτες του ΟΦΗ «ηγωνίσθησαν γενναία και ητύχησαν» κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που είχε ηγέτη σε εκείνο το παιχνίδι τον Γιώργο Κούδα. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς σε εκείνο το παιχνίδι κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 με τον Γιώργο Κούδα να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι έδειξαν να δυσκολεύονται αρκετά και ιδιαίτερα στην αρχή του αγώνα όταν και ο ΠΑΟΚ «ήταν αδύνατο νά -διάσπαση τήν πολυπρόσωπη αμυντική διάταξι τοΰ ΟΦΗ ό όποιος απέβλεπε στήν ισοπαλία»

Πάντως, μετά το αρχικό τρακ της παρουσίας στην Τούμπα, οι παίκτες του ΟΦΗ ανέβασαν απόδοση και στο δεύτερο 45λεπτο απείλησαν τους γηπεδούχους. «Οι Κρήτες άντεπετέθη σαν μιά -καί δέν είχαν νά κερδίσουν τίποτα μέ τήν ομαδική τακτική καί ήπείληοαν τήν έστία τοΰ ΠΑΟΚ Ετσι στό 60 κατώρθωσαν νά μειώσουν τό σκόρ άφοϋ έχασαν καί άλλες σημαντικές ευκαιρίες» αναφέρει το ρεπορτάζ του αγώνα

Το 1ο γκολ στην ιστορία του ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία ήρθε στο 60ο λεπτό όταν ο Θανάσης Καρακυριάκος έγραψε ιστορία σκοράροντας με κεφαλιά μειώνοντας σε 3-1! Που να το φανταζόταν ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ ότι 53 χρόνια αργότερα ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς θα πετύχαινε το «1.500οστο» γκολ του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική…

Όσο για την εικόνα του ΟΦΗ σε εκείνο το παιχνίδι; Το ρεπορτάζ τονίζει ότι «ο ΟΦΗ παρά τήν μεγάλη σέ έκτασι ήττα του άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις Ό Βουζο-υνεδιεκρίθη ράκης ιδιαίτερα άπό τούς παίκτες του Καλοί επίσης άπό τήν άμυνα οι Αδαμάκης Λεμονής Καρακυριάκος».

Για την ιστορία, η 11αδα του ΟΦΗ 

ΟΦΗ: Αδαμάκης, Παπαθεοφάνους, Τσακίρογλου, Λεμονής, Καρακυριάκος, Μπουρδαμής, Αλεξανδρής (46’Μπαλτατζής), Θέμελης, Βουζουνεράκης, Σκανδαλάκης, Παπαδόπουλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook