Σαν σήμερα, ξεκινάει η εποχή Αναστόπουλου στον ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Αναστόπουλος συμπληρώνει έναν χρόνο παρουσίας στον ΟΦΗ και το Gentikoule θυμάται και καταγράφει τα πεπραγμένα του στον πάγκο της ομάδας. 

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο ακριβώς – στις 28 Σεπτεμβρίου 2010 – ο ΟΦΗ ανακοινώνει το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Χατζηνικολάου και λίγες ώρες αργότερα την πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου. Μια συμφωνία που στην αρχή – και όχι για πολλές ημέρες – κατέγραψε αντιδράσεις από την πλευρά των φιλάθλων του ΟΦΗ. Η παρουσία του «Αναστό» στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα στα περιβόητα μπαράζ του 2001 ήταν ένα στοιχείο που δεν περνούσε απαρατήρητο.

Αυτή η δυσπιστία προς το πρόσωπο του κράτησε μερικά 24ωρα μόνο. Μια ημέρα αργότερα παρουσιάζεται και στην συνέντευξη τύπου δηλώνει «ο ΟΦΗ είναι πρόκληση για εμένα». Αυτή η πρόκληση που ξανοιγόταν μπροστά του θα είχε ένα δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι το οποίο ολοκληρωνόταν στην… Σούπερ Λιγκ.

Η πορεία του Νίκου Αναστόπουλου στον ΟΦΗ ξεκινάει με νίκη και το πρώτο «διπλό» στη Νίκαια επί του Ιωνικού σημάνει την αντεπίθεση της ομάδας. Έξι συνεχόμενες νίκες και ο «μουστάκιας» απειλεί το ρεκόρ του Ευγένιου Γκέραρντ από την περίοδο 1999 – 2000. Η αγωνιστική κρίση που πλήττει τον ΟΦΗ και οι δύο, μόλις, νίκες στα επτά παιχνίδια που ακολουθούν φέρνουν τις έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος εκείνου και των παικτών, στην ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα στις 20 Δεκεμβρίου.

Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί είναι και το πλέον δύσκολο στην θητεία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του ΟΦΗ. Τα αγωνιστικά προβλήματα και οι μαζικές αποχωρήσεις παικτών πλήττουν την ομάδα που δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Η ήττα του ΟΦΗ στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση στις 22 Ιανουαρίου προδιαθέτει το διαζύγιο όμως η στήριξη του Νίκου Μαχλά αλλά και η πίστη του ίδιου το Αναστόπουλου αλλάζουν άρδην το κλίμα.

Ο ΟΦΗ ξεχνάει την ήττα και ακολουθεί ένα αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών που φέρνουν τον ΟΦΗ σε απόσταση βολής από τις θέσεις της απευθείας ανόδου. Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο δεν προλαβαίνει τις δύο πρώτες θέσεις και μοιραία οδηγείται στα πλέι – οφ.

Ο ρόλος του Αναστόπουλου εκείνη την περίοδο
Οι δύο μήνες που ακολουθούν είναι οι χειρότεροι στην ιστορία του συλλόγου. Ο ΟΦΗ δεν αδειοδοτείται από την ΕΠΟ και οι παίκτες είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Ο Αναστόπουλος με τον τρόπο του και την συμπεριφορά του κατορθώνει να κρατήσει ενωμένη την ομάδα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Στις 22 Ιουλίου ξεκινούν τα πλέι – οφ με τον ΟΦΗ να δίνει το νυν υπερ πάντων αγώνα για την άνοδο, κάτι που τελικά το πετυχαίνει με την ομάδα να επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ έπειτα από δύο χρόνια απουσίας της.

Οι σκηνές στο αεροδρόμιο…
Οι σκηνές που ακολουθούν στο αεροδρόμιο μένουν χαραγμένες στην μνήμη του ίδιου αλλά και των φιλάθλων του ΟΦΗ. Μόλις ο Αναστόπουλος κάνει την εμφάνιση του στην αίθουσα αναμονής ο κόσμος τον σηκώνει στα χέρια και τον μεταφέρει έχοντας τον, στην κυριολεξία, στον «αέρα».

Τα ρεκόρ του Αναστόπουλου
Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Νίκος Αναστόπουλος δημιούργησε τα δικά του ρεκόρ στον ΟΦΗ. Γίνεται μόλις ο 3ος προπονητής – στην μετά Γκέραρντ εποχή – που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας ενώ ο ίδιος ο Αναστόπουλος κατέρριψε κάθε ρεκόρ που είχε στην προπονητική του καριέρα. Συνολικά έχει καθίσει στον πάγκο του ΟΦΗ σε 39 παιχνίδια όπου μετράει 24 νίκες έχοντας υποστεί μόλις 8 ήττες. Παράλληλα, χρονικά, οι 365 ημέρες παραμονής του στον πάγκο του ΟΦΗ είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει μείνει ο ίδιος σε μια ομάδα δημιουργώντας την δική του ιστορία στον σύλλογο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook