Με νίκη στο ΟΑΚΑ ισοφαρίζει την καλύτερη επίδοση 10ετίας σε εκτός έδρας νίκες!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ψάχνει τη νίκη στο ΟΑΚΑ όχι μόνο για να παραμείνει σε τροχιά πλέι – οφ αλλά και γιατί με πιθανή κατάκτηση των τριών βαθμών θα ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 10 χρόνων μακρυά από την Κρήτη.

Ο ΟΦΗ ήδη στο φετινό πρωτάθλημα «μετράει» 4 «διπλά» έχοντας φύγει νικητής από Λειβαδιά, Καυταντζόγλειο, Νέα Σμύρνη και Παγκρήτιο Στάδιο.

Τέσσερις εκτός έδρας νίκες που ασφαλώς και είναι ένας αριθμός μικρός για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Ωστόσο όπως έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές, ο φετινός ΟΦΗ είναι ομάδα που μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων.

Και ένα από αυτά είναι οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, με τους παίκτες του Αναστόπουλου να ισοφαρίζουν την καλύτερη επίδοση της 10ετίας και να ψάχνουν ακόμα ένα «τρίποντο» μακριά από την Κρήτη για να την καταρρίψουν!

Από το 2001 και έπειτα, ποτέ ξανά ο ΟΦΗ δεν είχε πετύχει περισσότερες από 5 εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Κάτι βεβαίως που έδειχνε και την μεγάλη δυναμική του «Γεντί Κουλέ» αφού χάρις στην έδρα του μπορούσε και επιβίωνε (αγωνιστικά).

Φέτος ο ΟΦΗ έχει κάνει τις τέσσερις παρακάτω εκτός έδρας νίκες:

Πανιώνιος – ΟΦΗ 1-3

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0-2

Δόξα Δράμας – ΟΦΗ 0-1

Εργοτέλης – ΟΦΗ 0-1

Τέσσερις εκτός έδρας νίκες είχε πετύχει και την περίοδο 2006 – 2007 όταν και η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα ενώ την χρονιά των μπαράζ (2000 – 2001) είχε πετύχει 5 εκτός έδρας νίκες.

Ο απολογισμός του ΟΦΗ την επόμενη 10ετία ήταν ιδιαίτερα φτωχός με αποκορύφωμα την σαιζόν 2005 – 2006 όταν και πέτυχε μόλις 1 νίκη εκτός Κρήτης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook