Επέστρεψε σπίτι του το “κοπέλι” (vds)

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιώργος Σαμαράς, παρουσίας την Εθνικής επέστρεψε στο σπίτι του και στην πόλη που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά.

Το Gentikoule ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Σαμαρά με αφορμή, την επιστροφή του στον τόπο που γεννήθηκε 

Η Κρήτη είναι ο τόπος ο  Γιώργος Σαμαράς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ. Ο πατέρας του Γιάννης, πρώην παίκτης και προπονητής του ΟΦΗ τον μύησε από νωρίς στην στρογγυλή θεά και στο έμβλημα του Ομίλου.

Το 2001 ο Γιώργος σε ηλικία 16 ετών, με την προτροπή του πατέρα του πήρε την απόφαση να πάει σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το Ελληνικό και δικαιώνεται.Το 2001 ο πατέρας του αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής στην Χέρενφεν και ο Γιώργος τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

Το 2002 αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα της Χέρενφεν όπου και παραμένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 και σε 88 συμμετοχές σημειώνει 25 γκολ. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τις “καρδιές” ενεργοποιούν το ενδιαφέρον των “πολιτών” και με την “αυγή” του 2006 ο Σαμαράς παίρνει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι. Τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν για τον ίδιο και στην τρίτη του συμμετοχή με την νέα του ομάδα ανοίγει λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα στο νικηφόρο 3-2 της ομάδας του επί της Τσάρλτον. Στο δεύτερο ημίχρονο μπαίνει σαν αλλαγή και 9 λεπτά αργότερα δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 2-1. Μετά από 1,5 γεμάτη σεζόν με 50 συμμετοχές και 8 γκολ η αλλαγή του Στιούαρτ Πιρς από τον Σβεν Γκόραν Έρικσον δυσκολεύει τα πράγματα για τον ίδιο. Μόλις 5 συμμετοχές στην ομάδα με τον νέο τεχνικό της ομάδας και στην συνέχεια παραγκωνισμός. Ο Σαμαράς μένει στην εξέδρα και 5 μήνες χωρίς παιχνίδια στα πόδια του μέχρι που τον Φεβρουάριο του 2008 η Σέλτικ τον αποκτάει ως δανεικό από την Μάντσεστερ Σίτι.

Με 5 τέρματα σε 16 συμμετοχές και αρκετές ασσίστ βοηθάει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να στεφθεί πρωταθλήτρια, πράγμα που κάνει τους “Κέλτες” να τον αποκτήσουν και τον Σαμαρά να βρίσκει μόνιμη ποδοσφαιρική στέγη και τους οπαδούς της ομάδας να έχουν αφιερώσει πολλά βίντεο με τον διεθνή επιθετικό στο διαδυκτιο. Το “κοπέλι” συνεχίζει να αγωνίζεται στην Σέλτικ μέχρι και σήμερα όπου σε 115 συμμετοχές έχει 36 γκολ.

Ο Σαμαράς πάντως όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του δεν ξεχνάει την ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και που όπου σταθεί και βρεθεί πλέκει το εγκώμιο της, τον ΟΦΗ. Μάλιστα σε συνέντευξη του πριν λίγους μήνες ο 27χρονος επιθετικός τόνισε πως σε περίπτωση που επέστρεφε στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει και την αγάπη του για τον τόπο του και τον Κρητικό λαό, με τους συντοπίτες του να το ανταποδίδουν. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει το παιχνίδι της Εθνικής με το Ισραήλ τον Απρίλη του 2009. Οι Ισραηλινοί έχουν ισοφαρίσει στο 59΄ και το γήπεδο φωνάζει εν χορό το όνομα του Γιώργου Σαμαρά. Ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός κάνει το χατίρι στον κόσμο αλλά και στην Εθνική μας όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και περνάει το “κοπέλι” στο παιχνίδι στο 64΄ και αυτός τρία λεπτά αργότερα αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι, παραβαίνοντας εντολή του Ρεχάγκελ κάνει το 2-1 και τρέχει να πανυγιρίσει το γκολ με τον κόσμο στέλνοντας με αυτό το γκολ ουσιαστικά την Εθνική μας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικης.




Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook