Ο «βιονικός» Βεζυρίδης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει την πορεία του… «βιονικού» Πολυχρόνη Βεζυρίδη που για πρώτη φορά έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ χάνει παιχνίδι λόγω τραυματισμού!

Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ βρίσκεται ήδη στα 38 του χρόνια (γεν. 30/11/1974) ωστόσο η αγωνιστική του παρουσία στο Ηράκλειο κάθε άλλο φανέρωνε την ηλικία του. Οι εμφανίσεις που πραγματοποιούσε και η εικόνα του «Κέρβερου» κάτω από τα δοκάρια της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα την «δεύτερη νεότητα» του «Βέζυ».

Και μάλιστα, ο Βεζυρίδης όχι μόνο πραγματοποιούσε τις καλύτερες σαιζόν της καριέρας του αλλά παράλληλα έδειχνε να είναι βιονικός αφού δεν είχε χάσει ούτε ένα (!) παιχνίδι λόγω τραυματισμού.

Την σαιζόν 2009 – 2010 μάλιστα ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης άγγιξε το απόλυτο ρεκόρ καθώς από τα 40 παιχνίδια που έδωσε ο ΟΦΗ, έχασε μόλις 1 –αυτό της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι – οφ λόγω τιμωρίας… Κάτι που ασφαλώς αν δεν συνέβαινε, θα μεγάλωνε ακόμα περισσότερο την επίδοση του αφού δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό αγωνιστικής δράσης.

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης συνέχισε το… «βιολί» του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο όπου συνέχισε με «σπασμένα τα φρένα» καθώς μετρούσε 16 συνεχόμενα 90λεπτα μέχρι και τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα όπου αποβλήθηκε.

Δύο αγωνιστικές μετά, ενδιάμεσα τον είχε αντικαταστήσει ο Κασμερίδης, επιστρέφει στην 11αδα του ΟΦΗ και έκτοτε συνεχίζει ακόμα ένα εντυπωσιακό σερί μέχρι και τα πλέι – οφ όπου μένει στον πάγκο μόνο στο τελευταίο παιχνίδι, διαδικαστικού χαρακτήρα, κόντρα στον Διαγόρα.

Μέσα σε δύο σαιζόν (2009 – 2011), ο ΟΦΗ έδωσε συνολικά 80 παιχνίδια με τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη να παίζει στα 76 από αυτά! Αν μη τι άλλο μια επίδοση εξωπραγματική για τα δεδομένα των ελληνικών γηπέδων.

2,5 χρόνια αργότερα, το σερί του Βεζυρίδη σταμάτησε λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Όμως, δεν ξέρει κανένας ένα νέο σερί που μπορεί να φτάσει…

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook