Για 10η φορά αντιμέτωποι στο κύπελλο ΟΦΗ και Ολυμπιακός (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

ΟΦΗ και Ολυμπιακός θα τεθούν αντίπαλοι για 10η φορά στο κύπελλο Ελλάδας και το Gentikoule γυρίζει πίσω τον χρόνο και σας τι συνέβη στις εννέα προηγούμενες αναμετρήσεις.

Η πρώτη εμπειρία του ΟΦΗ στο κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους» ήταν… τραυματική καθώς στο μακρινό 1962 είχε γνωρίσει την συντριβή με 9-0. Άλλες εποχές και άλλες οι δυναμικότητες των δύο ομάδων…

Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων έγινε 7 χρόνια αργότερα, το 1969 και ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 4-1 ενώ λίγους μήνες αργότερα (1970)οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 3-1.

Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων στο κύπελλο Ελλάδας έγινε την άνοιξη του 1988 σε «διπλούς» αγώνες. Η πρόκριση χάθηκε για τον ΟΦΗ στο πρώτο παιχνίδι γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 με τη νίκη με 1-0 στον επαναληπτικό του «Γεντί Κουλέ» να μην είναι αρκετή…

Ο ΟΦΗ ωστόσο πήρε την «εκδίκηση» του στα τέλη της ίδιας χρονιάς με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο «Γεντί Κουλέ» και την «ταξιαρχία» του Γκέραρντ να «πατάει» τον Ολυμπιακό με 2-0 χάρις στα γκολ των Σαμαρά, Βέρα.

Δείτε φάσεις και γκολ από την μεγάλη νίκη του ΟΦΗ

Ο τότε ΟΦΗ αποτελούσε ένα «μεγαθήριο» της εποχής και δεν μάσησε στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ όπου με αποτέλεσμα 1-1 πήρε την εκδίκηση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του ΟΦΗ να πανηγρίζουν και αυτούς του Ολυμπιακού να τα «σπάνε» το ΟΑΚΑ!

Δείτε το βίντεο του αγώνα

Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό που έγινε το 1990 σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Ζακεστίδης που με κάθε τρόπο εμπόδιζε τους παίκτες να φτάσουν στην κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 όμως ο ΟΦΗ ισοφάρισε 2-2 για να έρθει η ήττα με 4-2.

Δείτε το video με φάσεις και γκολ από τον τελικό

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν έπειτα από 19 χρόνια με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 2-0 τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook