59 χρονών γίνεται σήμερα ο μεγάλος Χάιμε Βέρα (fotos+vds)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ΟΦΗ, ο Χάιμε Βέρα έχει γένεθλια σήμερα και το Gentikoule θυμάται τον “Ινδιάνο” που άφησε εποχή στο Ηράκλειο και την Ελλάδα. Δείτε φωτορεπορτάζ και videos με τις γκολάρες που πέτυχε!

Ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός ήρθε στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 1988 και έγινε αμέσως βασικό στέλεχος της ταξιαρχίας του Ευγένιου Γκέραρντ που έβαλε στην μηχανή του ΟΦΗ το τελευταίο “γρανάζι” που της έλειπε. Ο Χάιμε Βέρα έκανε αμέσως την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και μαζί με τον συμπατριώτη του Aλεσάντρο Ίσις αποτέλεσαν δύο από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα αλλά και στην ιστορία του ΟΦΗ.

Ο Χάιμε Βέρα φόρεσε την “ασπρόμαυρη” φανέλα σε 112 παιχνίδια σκοράροντας 23 φορές. Οι εμφανίσεις του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’80 τον έχουν διατηρήσει ακόμα στο μυαλό όλων των φιλάθλων του ΟΦΗ που δύο δεκαετίες αργότερα τον έχουν ακόμα στην μνήμη τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, δαπανήθηκε το ποσό των 100 εκ. δραχμών για να έρθει στον ΟΦΗ από την Κόλο Κόλο, ένα ποσό τεράστιο για την δεκαετία του ’80!

Πλέον, ο Χάιμε Βέρα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της εθνικής ομάδας της Χιλής.

[nggallery id=128]

Πάρετε μια γεύση από τον Χάιμε Βέρα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι…

Λάρισα – ΟΦΗ 1-1

ΟΦΗ – Λάρισα 3-1

Ολυμπιακός Βόλου – ΟΦΗ 1-3

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-5

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook