Δεν είναι μόνο ο Κάρολ που επιστρέφει στο “Γεντί Κουλέ” ως παίκτης του Ολυμπιακού… (fotos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ρόι Κάρολ δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό και ο οποίος θα επιστρέψει στο “Γεντί Κουλέ” ως αντίπαλος της ομάδας.

Ο πρώτος που το έκανε αυτό ήταν ο Πέτρος Μαρινάκης που μετά από 6 χρόνια στον ΟΦΗ, το καλοκαίρι του 1994 μετακόμισε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Ο “Πετράν”, μάλιστα σκόραρε το ένα από τα δύο γκολ στη νίκη επί του ΟΦΗ στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος με τον ίδιο να έχει πάρει την πρώτη “κρυάδα” τον Οκτώβριο του 1994 όταν αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο “Γεντί Κουλέ”.

Βέβαια, ο πρώτος παίκτης που έκανε το… ανάποδο ταξίδι ήταν ο Τάκης Περσίας που ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1985 όταν άρχισε να χτίζεται η μεγάλη ομάδα του ΟΦΗ. Ο Περσίας που σήκωσε το κύπελλο το 1987 ως αρχηγός του ΟΦΗ, παρέμεινε στο Ηράκλειο για 3 χρόνια αποχώρωντας το 1988 με προορισμό τον Λεβαδειακό όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Μετά τον Πέτρο Μαρινάκη, ακολούθησε ο Ηλίας Πουρσανίδης που έφυγε από τον ΟΦΗ για τον Ολυμπιακό το 1997 μετά από μια εξαιρετική χρονιά όπου ως αρχηγός της ομάδας αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας. Ο Πουρσανίδης, σύγχρονος αμυντικός χαφ για τα δεδομένα της δεκαετίας του ’90 πήγε στον Ολυμπιακό έπειτα από 5 χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ (1992 – 1997) ενώ στους “ερυθρόλευκους” αγωνίστηκε για μια 6ετία (1997 – 2003).

Ο επόμενος και τελευταίος – μέχρι τον Ρόι Κάρολ – ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης που ήρθε στο Ηράκλειο ως αντάλλαγμα του Λεοζίνιο που κατηφόρησε από τον Πειραιά. Ο Σηφάκης υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού σε 2 παιχνίδια την σαιζόν 2007 – 2008 ενώ την ίδια περίοδο ο Βραζιλιάνος φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ πέτυχε 4 γκολ σε 17 εμφανίσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook