13 χρόνια χωρίς τον Πέτρο Βουζουνεράκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην Ιεράπετρα δεν ξέχασαν ούτε σήμερα όπως βέβαια και ΠΟΤΕ τον Πέτρο Βουζουνεράκη που ήδη λείπει από την Κρήτη και την οικογένεια του ΟΦΗ για 13 ολόκληρα χρόνια.

Ίσως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου, ο Ιεραπετρίτης επιθετικός έφυγε από την ζωή στις 11 Μαΐου 1999 κάνοντας πιο “φτωχή” την οικογένεια του ΟΦΗ. Ο Πέτρος αγωνιζόταν στον τοπικό Διαγόρα Ιεράπετρας μέχρι το 1964 έναντι του ποσού των 25.000 δραχμών ξεκινώντας τον “μύθο” του στον μεγαλύτερο Κρητικό σύλλογο.

Ο Βουζουνεράκης αγωνίστηκε με τα “ασπρόμαυρα” για 8 ολόκληρα χρόνια πετυχαίνοντας 105 γκολ, 84 στην Β’ Εθνική και 21 στην Α’ Εθνική ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές στον θρυλικό αγώνα – μπαράζ με τον Πανελευσινιακό το 1968.

Ο μεγάλος Κρητικός ποδοσφαιριστής έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΟΦΗ που έγινε διεθνής καθώς το 1970 αγωνίστηκε στο φιλικό της εθνικής ομάδας με την Ισπανία δίνοντας την ασίστ για το γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου.

Δύο χρόνια αργότερα έφυγε για τον ΠΑΟΚ όπου ένας σοβαρός τραυματισμός του έκοψε τον δρόμο για μια μεγάλη καριέρα που ανοιγόταν μπροστά του. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Κρήτη και την Ιεράπετρα όπου το 1999 συνέχιζε… να παίζει ποδόσφαιρο στην γειτονιά των αγγέλων.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook