Ο… κύκλος των χαμένων γκολκίπερ του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αλέξης Κασμερίδης επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ με τον Σερραίο γκολκίπερ να φεύγει… τζάμπα από τον ΟΦΗ. Με αφορμή τον Κασμερίδη, το Gentikoule καταγράφει τον… κύκλο των χαμένων γκολκίπερ για τον ΟΦΗ!

Η αποχώρηση του 26χρονου τερματοφύλακα αποτέλεσε το… «κύκνειο άσμα» μιας «χρυσής» – για τον ΟΦΗ – γενιάς ποδοσφαιριστών σε αυτήν την θέση που, ο καθένας με τα δικά του ξεχωριστά προσόντα, θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα. Όμως, δυστυχώς για τον ΟΦΗ, όλοι έφυγαν με τον χειρότερο τρόπο και κυρίως ΤΖΑΜΠΑ!

Το σημείο που ενώνει όλους τους τερματοφύλακες είναι ότι, εκτός του Μιχάλη Σηφάκη, ΟΛΟΙ έφυγαν από τον ΟΦΗ παίζοντας σε ελάχιστα παιχνίδια ενώ παράλληλα ο σύλλογος δεν καρπώθηκε τίποτα από τις αποχωρήσεις τους. Σήφης Δασκαλάκης, Ορέστης Καρνέζης, Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Κασμερίδης είναι οι τερματοφύλακες που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά από τον ΟΦΗ όμως ο σύλλογος δεν μπόρεσε να τους εκμεταλλευτεί.

Το Gentikoule καταγράφει ξεχωριστά την κάθε περίπτωση και σας μεταφέρει τα πεπραγμένα…

Ο… πρώτος που την έκανε από τον ΟΦΗ ήταν ο Σήφης Δασκαλάκης που το καλοκαίρι του 2006 απλά… άλλαξε γειτονιά μετακομίζοντας στον Εργοτέλη. Ο 30χρονος γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος και βεβαίως η ΠΑΕ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την μετακίνηση του! Η μετέπειτα πορεία του δεν δικαίωσε τον τότε πρόεδρο Φανούρη Βατσινά αφού ο Δασκαλάκης έκανε εκπληκτικές χρονιές με την φανέλα του Εργοτέλη φτάνοντας μέχρι και τον Ολυμπιακό.

Έναν χρόνο αργότερα τον ακολούθησε ο Ορέστης Καρνέζης. Η… δική του μεταγραφή έμοιαζε με «φάντασμα» αφού οι δημοσιογράφοι τον περίμεναν στο αεροδρόμιο όταν αναχωρούσε ο ΟΦΗ για την Γερμανία. Εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ και έπειτα από… έρευνα ανακαλύφθηκε η μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ λεφτά δεν πήρε ποτέ ενώ ως ανταλλάγματα για την μεταγραφή του ήρθαν στην Κρήτη οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Δημήτρης Πλιάγκας.

Εκείνο το καλοκαίρι είχε φύγει και ο Μιχάλης Σηφάκης αλλά ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Στον ΟΦΗ επέστρεψε το 2008 αλλά μόνο για λίγες ημέρες αφού στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Άρη. Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΟΦΗ μεταπήδησε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έναντι του αστρονομικού ποσού των… 80.000 ευρώ! Και ενώ εκείνη την περίοδο ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν το πρώτο όνομα στην μεταγραφική πιάτσα όπου παρουσιαζόταν ως και ο διάδοχος του Αντώνη Νικοπολίδη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Σηφάκης παραμένει ο νο1 στην Ελλάδα όμως ο ΟΦΗ έβαλε στα ταμεία του μόλις 80 χιλιάρικα. Δηλαδή, τον ξεπούλησε!

Η πλέον πολύκροτη αποχώρηση τερματοφύλακα είναι αυτή του Αλέξανδρου Τζόρβα που έφυγε για τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού του 2009. Σύμφωνα με όσα είπε ο Φανούρης Βατσινάς, ο ΟΦΗ πήρε 800 χιλ ευρώ και μαζί τους Μάλαρτζ, Εντόι και Δημούτσο. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ είχε εμφανιστεί με τις επιταγές ανά χείρας μόνο που δεν έπεισε κανέναν!

Και φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2011 όταν και αποχώρησε ο Αλέξης Κασμερίδης. Ο Σερραίος γκολκίπερ δεν βρισκόταν στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου που ζήτησε την αποχώρηση του. Ο Κασμερίδης έκανε προσφυγή φεύγοντας από τον ΟΦΗ έξι μήνες νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του και έναν χρόνο αργότερα πήγε στον Λεβαδειακό ελεύθερος και… ωραίος!

Και ο ΟΦΗ; Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε το μεγαλύτερο «κορόιδο» του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού μέσα σε 6 χρόνια έφυγαν 5 τερματοφύλακες με τον σύλλογο να έχει ως μοναδικό κέρδος τα 80 χιλιάρικα από την μεταγραφή του Σηφάκη στον Άρη!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook