Οι παρέες γράφουν την ιστορία!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι και αν πήγαν στην Πάτρα με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους, τα παιδιά του πόλο του ΟΦΗ τίμησαν με το παραπάνω το «ασπρόμαυρο» σκουφάκι τους παίρνοντας παλικαρίσια την παραμονή τους στην Α2. Δείτε το αφιέρωμα του Gentikoule.

Και η ομάδα πόλο του ΟΦΗ είναι μια πραγματική παρέα που τα έδωσε όλα για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Κόντρα σε δυσκολίες και αντιξοότητες που ξεπεράστηκαν με την θέληση και την πίστη αυτών των παιδιών.

Ακόμα και μετά τον κακό πρώτο γύρο των πλέι οφ που έφερε τον ΟΦΗ στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς, άπαντες πίστευαν ότι θα έρθει η ανατροπή και ότι η ομάδα θα παραμείνει στην Α2.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι παίκτες ήταν «ένα», κάτι που φαινόταν παντού. Από το ξενοδοχείο μέχρι και την πισίνα ενώ δεν επηρέασε κανέναν το γεγονός ότι απουσίαζε ο Γιώργος Σπαγουλάκης και καθήκοντα προπονητή εκτελούσε ο συνεργάτης του Κυριάκος Κατριαδάκης. Ασφαλώς και σε εκείνον πιστώνεται η επιτυχία σε μεγάλο βαθμό.

Οι αθλητές του ΟΦΗ ήταν μια πραγματική παρέα και αυτό φάνηκε (και) το βράδυ του Σαββάτου όπου ο Φανούρης Βασιλάκης είχε τα γενέθλια του και ο Μιχάλης Σπαγουλάκης σε συνδυασμό με την ομάδα του έκαναν ένα μικρό πάρτι – έκπληξη!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο ΟΦΗ πήγε στην Πάτρα έχοντας περισσότερες προπονήσεις από ότι στον πρώτο γύρο αλλά και η πίστη στις δυνατότητες όλων. Και αυτό αποδείχθηκε μέσα στην πισίνα όπου ο απολογισμός του ΟΦΗ ήταν τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα – ελέω διαιτησίας και… έδρας!

Πρώτοι σκόρερ του ΟΦΗ ήταν οι Γεωργόπουλος και Γιαννάκης που πέτυχαν 9 γκολ ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο «βενιαμίν» της αποστολής ήταν ο 16χρονος Τηλέμαχος Πίσσας που σκόραρε μάλιστα!

Στον ΟΦΗ θέλουν να ευχαριστήσουν δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την οικονομική βοήθεια που τους παρείχε αλλά και τους ΟΤΕ και Καφέ Δανδάλη ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το κόστος της αποστολής έφτασε τις 4.000 ευρώ!

Η αποστολή του ΟΦΗ

Στέλιος Τσαβολάκης

Φαίδωνας Χριστοφίδης

Μανώλης Γιαπιτζάκης

Ιάκωβος Ακρωτηριανάκης

Φανούρης Βασιλάκης

Αλέξης Γεωργόπουλος

Μανώλης Καμπανός

Σταμάτης Γιαννάκης

Μανώλης Λεονταράκης

Βασίλης Καλομενίδης

Κώστας Χατζηνικολάκης

Χάρης Γκιάτας

Τηλέμαχος Πίσσας 16 χρόνων

Στέφανος Βαρδάκης

Κώστας Σταματάκης

Οι σκόρερ

Γεωργόπουλος: 9

Γιαννάκης: 9

Χριστοφίδης: 6

Βασιλάκης: 5

Καμπανός: 4

Λεονταράκης: 3

Γκιάτας: 3

Πίσσας: 1

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook