Το «μηχανάκι» του ΟΦΗ που δεν το έβαζε ποτέ κάτω…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κώστας Μπανούσης είναι ένας από τους παίκτες που… «βγαίνουν στον αφρό» και το Gentikoule τον… παρουσιάζει στον κόσμο. Ο Δώνης, ο Ουζουνίδης και η σχέση του με την Κρήτη.

Ο 24χρονος κεντρικός μέσος του ΟΦΗ κέρδισε με την παρουσία του το χειροκρότημα του κόσμου που – σχεδόν πάντα – ξέρει να αναγνωρίζει την προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος φάνηκε από την αρχή ότι δεν το έβαζε κάτω και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στα πρόθυρα της Σούπερ Λιγκ σε πολύ μικρή ηλικία, δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ.

Συμβόλαιο με Δώνη
Ο ίδιος ξεκίνησε από την Ελασσόνα και πολύ γρήγορα το ταλέντο του έγινε γνωστό στις ακαδημίες της ΑΕΛ όπου μετακόμισε σε αρκετά μικρή ηλικία. Στους «βυσσινί» πέρασε από όλα τα στάδια μέχρι την στιγμή που ο Γιώργος Δώνης άναψε το «πράσινο φως» για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Μπανούσης υπέγραψε για 5 χρόνια μόνο που δεν έμελλε να παίξει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ. Ο Δώνης τον εμπιστεύτηκε κρατώντας τον στην ομάδα όμως δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστεί.


Συμπαίκτης με τον Παπουλή
Και ενώ περίμενε ότι θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ, ήρθε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ ζητώντας να παραχωρηθεί δανεικός. Αφού έκανε το ταξίδι για το Χαϊδάρι, στην συνέχεια επέστρεψε όμως και πάλι έφυγε για να παίξει στον Πυρσό Γρεβενών. Εκεί ήταν συμπαίκτης με τον Φώτη Παπουλή πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά με την ομάδα των Γρεβενών.

Πεπεισμένος πλέον ότι έφτασε η ώρα της καθιέρωσης, ο Μπανούσης επέστρεψε στην Λάρισα όμως δεν έμεινε ποτέ. Έφυγε ελεύθερος και από την αρχή ήθελε να πάει σε μια ομάδα που θα παίζει και όχι απλά να συμπληρώνει την 18αδα. Επέλεξε τον δεύτερο δρόμο και τον Εορδαϊκό. Έκανε καλό πρωτάθλημα και στην συνέχεια επέστρεψε ξανά στην Θεσσαλία για να αγωνιστεί με την φανέλα του γειτονικού – με την Ελασσόνα – Οικονόμου Τσαριτσάνης.

Χαφ που έβαλε 10 γκολ!
Η περσινή σαιζόν ήταν για εκείνον αυτή της καθιέρωσης. Αν και αμυντικός μέσος πέτυχε 10 γκολ (!) με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του βορείου ομίλου της Football League 2. Η μη αδειοδότηση των ομάδων του έδωσε την δυνατότητα να αποτελέσει στόχο αρκετών από αυτές. Ο ίδιος πάλι, φρόντισε να είναι εκείνος που θα επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μέσω μάνατζερ ήρθε στο Ηράκλειο προκειμένου να δοκιμαστεί από το Νίκο Αναστόπουλο. Παρά το γεγονός ότι έμεινε σχεδόν 20 ημέρες, ο Κώστας Μπανούσης πίστεψε στον εαυτό του και τελικά κέρδισε το συμβόλαιο του. Κανένας δεν του χάρισε βέβαια τίποτα αφού ο ίδιος έδειξε ότι αξίζει και μπορεί να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε από την αρχή το χειροκρότημα του κόσμου που πλέον λέει τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Σχεδόν… «Κρουσανιώτης»
Ο ίδιος νιώθει άνετα στην Κρήτη μιας και έχει… δεσμούς με τον Κρουσώνα αφού είναι πολύ καλός φίλος με τον Αντώνη Πρικάκη, γιο του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Γιάννη. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στον Οικονόμο και κατά συνέπεια συνεχίζουν να είναι μαζί και στο Ηράκλειο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook