Η ανάσταση του Λαζάρου…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

1, 5 χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Χαριτωνίδης επιστρέφει στην ποδοσφαιρική σκηνή ελπίζοντας ότι οι ατυχίες θα έχουν λάβει, οριστικό, τέλος.

Ένα από τα κέρδη του φετινού ΟΦΗ είναι και ο 23χρονος αμυντικός που πλέον ελπίζει ότι δεν πρόκειται να μπει ξανά… φρένο στην καριέρα του όπως έμπαινε συνεχώς την τελευταία 4ετία.

Γιατί μέχρι στιγμής ο Χαριτωνίδης έχει δει να μπαίνουν στην καριέρα του ουκ ολίγες… «χειροφρενιές» που είχαν ως αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν την καθιέρωση του στην 11αδα του ΟΦΗ.

Το 2009 ο Χαριτωνίδης βρίσκεται στον γειτονικό Πανθρακικό, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ξάνθης. Με την παρουσία του ξετρελαίνει τον Ντουμιτρέσκου που ανάβει το «πράσινο φως» για να υπογράψει συμβόλαιο. Ωστόσο για κακή, του Χαριτωνίδη, του τύχη ο Ρουμάνος δεν προλαβαίνει καν την σέντρα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα στην συνέχεια να μην υπάρχει η ανάλογη εμπιστοσύνη. Ο Χαριτωνίδης μετράει ελάχιστες εμφανίσεις μέσα στην χρονιά και το καλοκαίρι του 2010 μένει ελεύθερος.

Λίγες εβδομάδες αργότερα πάει στο Καρπενήσι για να δοκιμαστεί από τον Γιάννη Χατζηνικολάου που τελικά δίνει το «οκ» για την απόκτηση του με αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο δύο χρόνων. Η χρονιά ξεκινάει με τον «Χάτζη» όμως τελικά καταλήγει με τον… «Αναστό».

Ο τελευταίος τον εμπιστεύεται και τον Γενάρη του 2011 η αποχώρηση του Ψωμά του δίνει φανέλα βασικού. Ο ίδιος παίρνει το χρίσμα στο ματς με την Βέροια και σε δύο σερί ματς με Ιωνικό, Διαγόρα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις – ιδιαίτερα μέσα στην Ρόδο.

Και ενώ έχει πάρει φόρα, στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα μπαίνει ένα… πραγματικό «φρένο» όταν παθαίνει ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για 1 ολόκληρο χρόνο.

Την χρονιά της επιστροφής του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ, ο Χαριτωνίδης δεν παίρνει καθόλου χρόνο συμμετοχής και η χρονιά περνάει… αργά και βασανιστικά. Παρ’ όλα αυτά, ο Αναστόπουλος του δείχνει την ανάλογη εμπιστοσύνη και το καλοκαίρι υπογράφει νέο, τριετές, συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο ίδιος δεν τα παράτησε ποτέ και στο τέλος του 2012… αναστήθηκε. Με δύο εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε Ξάνθη και Άρη δείχνει ότι επέστρεψε. Πιο δυνατός και κυρίως πιο έτοιμος από ποτέ για να δείξει ότι έχει να δώσει ακόμα πολλά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook